Siirry pääsisältöön
Learning corner
Ennakkouutinen14. syyskuuta 2023Viestinnän pääosastoArvioitu lukuaika: 1 min

Euroopan kielten päivä 2023

""

Euroopan kielten päivää vietetään joka vuosi 26. syyskuuta. Teemapäivän yleisenä tavoitteena on edistää ja ylläpitää Euroopan rikasta kielellistä ja kulttuurista monimuotoisuutta. Samalla halutaan tukea elinkäistä oppimista ja kannustaa ihmisiä monipuolistamaan kielitaitoaan, sillä kielten osaaminen auttaa myös ymmärtämään vieraita kulttuureja. Teemapäivänä valokeilassa ovat Euroopan kaikki kielet – myös esimerkiksi vähemmistökielet ja maahanmuuttajien kielet. Euroopan neuvoston aloitteesta perustettua kielten päivää on vietetty vuosittain Euroopan kielten teemavuodesta 2001 alkaen.

Haluatko maistiaisia Euroopan kielten kirjosta? Katso teemapäivän sivustolta monikieliseen kielivoimisteluhaasteeseen vastanneiden videoita.

Euroopan komissio järjestää teemapäivän kunniaksi myös kieltenopetustapahtuman ja virtuaalikahvitilaisuuden tulkkauksen tietokeskussivustolla.

Kaikki tapahtumat maittain

Tutustu myös koululaisille suunnattuun kirjaseen, jonka avulla voi oppia hyödyllisiä ilmaisuja monella eri kielellä:

Kielistä on paljon iloa. Kun osaat kieliä, voit tutustua uusiin kulttuureihin, matkustaa helpommin ulkomailla ja saada uusia ystäviä ja monenlaisia uusia mahdollisuuksia.

Ikäryhmä
  • Alle 9-vuotiaat
  • 9–12-vuotiaat
  • 12–15-vuotiaat
  • Yli 15-vuotiaat

 

.

Lähteet

Tiedot

Julkaisupäivä
14. syyskuuta 2023
Laatija
Viestinnän pääosasto
Type of content
  • Celebration