Direct la conținutul principal
Learning corner
Anunț14 septembrie 2023Direcția Generală Comunicare1 min de lectură

Ziua Europeană a Limbilor, 2023

""

26 septembrie este Ziua Europeană a Limbilor (ZEL). Scopul ZEL este de a încuraja și de a menține bogăția diversității lingvistice și culturale a Europei. ZEL urmărește, de asemenea, să îi încurajeze pe europeni să învețe cât mai multe limbi, pe tot parcursul vieții, pentru competențe lingvistice mai bune și pentru o mai bună înțelegere între culturi. Ne oferă ocazia de a sărbători toate limbile Europei, inclusiv limbile minoritare și limbile migranților. Ziua Europeană a Limbilor este o inițiativă a Consiliului Europei și se sărbătorește an de an, începând din 2001, când s-a celebrat Anul european al limbilor.

Site-ul oficial al ZEL conține o colecție de provocări de pronunțare în format video care arată cât de diversă din punct de vedere lingvistic este cu adevărat Europa.

În plus, pentru a marca această zi, Comisia organizează un eveniment privind predarea competențelor lingvistice, precum și o ediție specială a cafenelei virtuale a Centrului de cunoștințe privind interpretarea.

Toate evenimentele, pe țări

Descoperiți și caietul special de activități pentru tineri cursanți:

Ne putem amuza cu limbile străine! Ele ne deschid calea către noi prietenii, noi culturi și noi oportunități și ne fac viața mai ușoară atunci când călătorim în străinătate.

Grupa de vârstă
  • Până la 9 ani
  • 9-12 ani
  • 12-15 ani
  • Peste 15 ani

 

.

Surse

Detalii

Data publicării
14 septembrie 2023
Autor
Direcția Generală Comunicare
Type of content
  • Celebration