Ugrás a fő tartalomra
Learning corner
Tudósítás2023. szeptember 14.Kommunikációs FőigazgatóságOlvasási idő: 1 perc

A Nyelvek Európai Napja (2023)

""

Szeptember 26. a Nyelvek Európai Napja. Ennek az európai napnak az az általános célja, hogy előmozdítsa Európa gazdag nyelvi és kulturális sokszínűségét, és elősegítse e sokszínűség megőrzését. További célja arra ösztönözni az embereket, hogy minél több nyelvet sajátítsanak el életük során, és így lendületet adjon nyelvi készségeik fejlesztésének és a kultúrák között megértés elmélyítésének. A Nyelvek Európai Napja lehetőséget kínál arra, hogy Európa összes nyelvét reflektorfénybe állítsuk, a kisebbségi nyelveket és a migránsok által beszélt nyelveket is ideértve. Minden évben rendezvények sokaságával ünnepeljük meg ezt a napot azóta, hogy az Európa Tanács 2001-ben életre hívta a kezdeményezést.

A Nyelvek Európai Napjának hivatalos honlapján nyelvtörőket bemutató videók gyűjteménye várja az érdeklődőket, akik saját fülükkel győződhetnek meg Európa csodálatos nyelvi gazdagságáról.

A Nyelvek Európai Napjának alkalmából a Bizottság virtuális konferenciát szervez a nyelvi készségek oktatásának témájában, és újabb „virtuális kávéházat” rendez a Tolmácsolási Tudásközpont webhelyén.

Az összes esemény országonként

Tekintse meg fiatal nyelvtanulóknak szóló kiadványunkat, mely mindegyik hivatalos uniós nyelvből ízelítőt ad:

Nyelvet tanulni érdemes! A nyelvtanulás ablakot nyit a világra: új barátokra lelhetsz, új kultúrákat ismerhetsz meg, új lehetőségeket fedezhetsz fel, és sokkal könnyebben eligazodsz, amikor külföldön jársz.

Korcsoport
  • 9 éven aluliak
  • 9–12 évesek
  • 12–15 évesek
  • 15 éven felüliek

 

.

Források

Leírás

Közzététel dátuma
2023. szeptember 14.
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság
Type of content
  • Celebration