Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Learning corner
Ανακοίνωση14 Σεπτεμβρίου 2023Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας1' χρόνος ανάγνωσης

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2023

""

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Γενικός στόχος της είναι η ενθάρρυνση και η διατήρηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρώπης. Επιδιώκει επίσης να διευρύνει το φάσμα των γλωσσών που μαθαίνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους, με σκοπό να αναπτυχθούν οι γλωσσικές τους δεξιότητες και να ενισχυθεί η διαπολιτισμική κατανόηση. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια ευκαιρία για τον εορτασμό όλων των γλωσσών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των μειονοτικών γλωσσών και των γλωσσών των μεταναστών. Η Ημέρα αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών το 2001.

Ο επίσημος ιστότοπος της ημέρας διαθέτει μια συλλογή βίντεο με γλωσσοδέτες, που δείχνουν πραγματικά τη γλωσσική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Επιπλέον, για τον εορτασμό της ημέρας, η Επιτροπή διοργανώνει εκδήλωση σχετικά με τη διδασκαλία γλωσσικών δεξιοτήτων, καθώς και ειδική εκδοχή του εικονικού καφέ του Κέντρου γνώσεων για τη διερμηνεία.

Όλες οι εκδηλώσεις ανά χώρα

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στο ειδικό μας βιβλίο δραστηριοτήτων για νέους μαθητές,

Οι γλώσσες είναι διασκεδαστικές! Ανοίγουν πόρτες σε νέες φιλίες, νέους πολιτισμούς και νέες ευκαιρίες, ενώ διευκολύνουν τη ζωή μας όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό.

Ηλικιακή ομάδα
  • Έως 9 ετών
  • Ηλικίες από 9 έως 12
  • Ηλικίες από 12 έως 15
  • 15 ετών και πάνω

 

.

Πηγές

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Type of content
  • Celebration