Direct naar de inhoud
Learning corner
Aankondiging nieuws14 september 2023Directoraat-generaal CommunicatieLeestijd: 1 min

Europese dag van de talen 2023

""

26 september is de Europese dag van de talen. Het algemene doel van dit evenement is de rijke taalkundige en culturele verscheidenheid van Europa aan te moedigen en in stand te houden. Ook wordt ernaar dat mensen gedurende hun leven meer talen leren, hun taalvaardigheid ontwikkelen en meer begrip tonen voor andere culturen. De Europese dag van de talen is een gelegenheid om aandacht te hebben voor alle Europese talen, ook minderheidstalen en de talen van migranten. De dag is een initiatief van de Raad van Europa en wordt elk jaar gevierd sinds het Europees Jaar van de talen in 2001.

De officiële website van de dag bevat een verzameling tongbrekers op video die laat zien hoe taalkundig divers Europa echt is.

Bovendien organiseert de Commissie een evenement over het onderwijzen van taalvaardigheden en komt er een speciale editie van het Virtual Café van de KCI.

Alle evenementen per land

U kunt ook ons speciale activiteitenboek voor jongeren bekijken:

Talen zijn leuk! Wie zijn talen spreekt, maakt nieuwe vrienden, ontdekt nieuwe culturen en krijgt nieuwe kansen. Ook op buitenlandse reizen komt talenkennis goed van pas.

Leeftijdsgroep
  • Tot 9 jaar
  • 9 tot 12 jaar
  • 12 tot 15 jaar
  • 15 jaar en ouder

 

.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
14 september 2023
Auteur
Directoraat-generaal Communicatie
Type of content
  • Celebration