Preskoči na glavno vsebino
Learning corner

Izjava o dostopnosti

Ta izjava se uporablja za vsebine, objavljene na domeni: https://learning-corner.learning.europa.eu/index_sl

Ne uporablja se za druge vsebine ali spletišča, objavljena na njenih poddomenah. Ta spletišča in njihova vsebina imajo svojo lastno izjavo o dostopnosti.

To spletišče upravlja Generalni direktorat za komuniciranje. Zasnovano je tako, da ga lahko uporablja kar največje število ljudi, tudi invalidi.

Vsem uporabnikom morajo biti omogočeni:

 • povečevanje do 200 % brez težav,
 • navigacija po večini spletišča zgolj z uporabo tipkovnice,
 • navigacija po večini spletišča z uporabo sodobnega bralnika zaslona in programske opreme za prepoznavanje govora (na računalniku ali telefonu).

To spletišče je zasnovano v skladu s tehničnim standardom za spletišča in mobilne aplikacije EN 301 549 v.3.2.1. To v veliki meri ustreza ravni „AA“ iz smernic za dostopnost spletnih vsebin (WCAG), različica 2.1.

Skladnost s standardi

To spletišče je delno skladno s tehničnim standardom EN 301 549 v.3.2.1 in smernicami za dostopnost spletnih vsebin (WCAG), različica 2.1, raven AA. Za več podrobnosti glej razdelek „Nedostopna vsebina“.

Spletišče je bilo nazadnje preizkušeno 5. decembra 2023.

Priprava izjave

Izjava je bila pregledana 8. decembra 2023.

Izjava temelji na pregledu reprezentativnega vzorca spletnih strani, ki ga je opravil strokovnjak za dostopnost IAAP s kombinacijo ročnega in avtomatiziranega preskušanja.

Povratne informacije

Veseli bomo vaših povratnih informacij o dostopnosti spletišča Kotiček za učenje. Prosimo vas, da nam sporočite, če naletite na ovire za dostopnost:

 • Telefon: 00 800 6 7 8 9 10 11
 • Kontaktni obrazec: Pišite nam (v obrazcu ne navajajte občutljivih informacij, npr. informacij, ki bi razkrile osebne finančne informacije, informacij v zvezi z vašim zdravjem ali katerih koli drugih občutljivih informacij).

Pristojne službe Komisije si prizadevajo odgovoriti na povratne informacije v 15 delovnih dneh od datuma prejema.

Združljivost z brskalniki in podporno tehnologijo

Spletišče Kotiček za učenje je zasnovano tako, da je združljivo z naslednjimi najpogosteje uporabljenimi podpornimi tehnologijami:

 • najnovejša različica brskalnikov Google Chrome in Apple Safari,
 •  v kombinaciji z najnovejšimi različicami JAWS, NVDA, VoiceOver in TalkBack.

Tehnične specifikacije

Spletišče Kotiček za učenje temelji na naslednjih tehnologijah, ki omogočajo delovanje funkcij za dostopnost s specifično kombinacijo spletnega brskalnika in morebitnih podpornih tehnologij ali vtičnikov, nameščenih na vašem računalniku:

 • HTML,
 • WAI-ARIA,
 • CSS,
 • JavaScript.

Nedostopna vsebina

Kljub našim prizadevanjem za zagotovitev dostopnosti spletišča Kotiček za učenje se zavedamo nekaterih omejitev in jih poskušamo odpraviti. V nadaljevanju so opisane znane omejitve in možne rešitve. Prosimo, da nam sporočite, če naletite na težavo, ki ni navedena v nadaljevanju.

Znane omejitve za spletišče Kotiček za učenje:

 • Dostopnost menija za navigacijo: Nekatere vsebine niso bile ustrezno kodirane, tako da z bralnikom zaslona niso optimalno dostopne. To težavo nameravamo odpraviti do marca 2024.
 • Obrazec za povratne informacije – sporočila o napaki: sporočila o napakah v obrazcu za povratne informacije niso povezana s poljem, v katerem je bila ugotovljena napaka, in ne navajajo jasno, v katerem polju je bila ugotovljena napaka. To težavo nameravamo odpraviti v letu 2024.
 • Podnapisi za videoposnetke: Nekateri naši videoposnetki nimajo podnapisov. Stalno si prizadevamo, da bi čim več videoposnetkov opremili z njimi.
 • Video predvajalnik – dostopnost s tipkovnico: Zavedamo se nekaterih težav v zvezi z dostopnostjo našega video predvajalnika s tipkovnico (pri izbiri jezika podnapisa v meniju ni mogoče uporabiti puščic za pomikanje med jeziki, to lahko storite le s tabulatorko).
 • Hierarhija naslovov: Na nekaterih straneh vsebine niso hierarhično razporejene. To težavo nameravamo odpraviti do marca 2024.
 • Preizkus CAPTCHA v obliki drsnika: Zavedamo se težav z navigacijo drsnika prek tipkovnice. To težavo nameravamo odpraviti v letu 2024. Opozoriti je treba, da preizkus captcha z drsnikom ni dostopen gluhoslepim uporabnikom.
 • Časovnica EU – Kviz EU in jaz: Strani niso dostopne samo z uporabo tipkovnice, nekatere vsebine pa imajo slab barvni kontrast. To težavo nameravamo odpraviti do leta 2024.
 • Igre: Večina iger ni v celoti dostopna uporabnikom bralnika zaslona, saj ne vsebujejo ustreznih nadomestnih besedil in niso dostopne samo z uporabo tipkovnice. Določene vsebine imajo slab barvni kontrast. Nekatere igre imajo možnost za natisljive različice v formatu PDF, ki niso v celoti dostopne. To težavo nameravamo odpraviti do leta 2025.