- Leeftijdsgroep
- Tot 9 jaar
- 9 tot 12 jaar
- Onderwerp
- Type materiaal
- Brochure
Voor deze kindvriendelijke versie van de EU-kinderrechtenstrategie (Het Plan) is samengewerkt met kinderen. Het Centre for Children’s Rights heeft twee groepen kinderen en jongeren uit twee scholen in Dublin, Ierland, bijeengebracht in de Queen’s University in Belfast, Noord-Ierland. De kinderen en jongeren hebben samen beslist hoe de belangrijkste boodschappen van “Het Plan” in deze brochure aan kinderen moeten worden uitgelegd. “Het Plan” werd oorspronkelijk uitgebracht in het Engels. De Sociocratische school heeft kinderen geholpen feedback te geven op de vertaling in het Nederlands en er zo voor te zorgen dat deze ook geschikt is voor kinderen.
Gerelateerde publicaties
De Europese Commissie presenteert de eerste kinderrechtenstrategie ooit om alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, herkomst en sociale of verblijfsst...
- Leeftijdsgroep
- 12 tot 15 jaar
- 15 jaar en ouder
Meer over dit onderwerp
Deze toolkit is ontwikkeld voor leerkrachten in het basisonderwijs en de jonge basisschoolleerlingen (6-7 jaar). De toolkit is bedoeld om leerkrachten te ondersteunen bij het organiseren van discussies in de klas waarbij genderstereotypen daadwerkelijk worden aangepakt, gebaseerd op het voorbeeld van de transportsector.
Je persoonlijke gegevens worden nu beschermd dankzij de AVG, de nieuwe Europese algemene verordening gegevensbescherming.
Dit thema behandelt de belangrijkste categorieën rechten die onder het overkoepelende begrip "mensenrechten" vallen en laat de leerlingen nadenken ove...
Dit pakket met pedagogisch materiaal biedt leerkrachten een praktische handleiding voor de tentoonstelling Art in Democracy.
Sinds 2017 betalen EU-burgers als ze in een ander EU-land bellen, sms’en en mobiel surfen, niet meer dan in eigen land.
Deze toolkit is ontwikkeld voor leerkrachten in middelbaar onderwijs en de jonge leerlingen op de middelbare school (14-15 jaar). De toolkit is bedoeld om leerkrachten te ondersteunen bij het organiseren van discussies in de klas waarbij genderstereotypen daadwerkelijk worden aangepakt, gebaseerd op het voorbeeld van de transportsector.
Willen uw leerlingen de wereld veranderen? De toolkit “EU-democratie in actie” moedigt leerlingen aan een actieve rol te spelen in Europese kwesties met vier interactieve lessen over democratie in de EU en het Europees burgerinitiatief.
In 2018 vierde de Europese Unie 50 jaar Europese douane-unie.