Skip to main content
Знаме на Европейския съюз Знаме на Европейския съюз
Learning corner
Известие8 ноември 2022Генерална дирекция „Комуникации“

Expertiment за класната стая

Призив към всички учители да навлязат в света на научните изследвания

Science is wonderful 2023

Европейската комисия ви дава рядка възможност да се обедините с изследовател или експерт от вашата тематична област, за да създадете съвместно учебни материали. Заедно можете да разработите предложение за експеримент, викторина, игра или всяка друга дейност, за която можете да намерите реално приложение.

Първите три предложения ще бъдат професионално изготвени от Генерална дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на Европейската комисия, преведени на няколко езика на ЕС и представени на видно място на уебсайта Science is Wonderful! на Комисията .

Освен това класовете, подготвили трите избрани предложения, ще бъдат поканени на изложбата на Science is Wonderful!, която ще се проведе в Брюксел през март 2023 г. Това ще бъде уникална възможност да се срещнат със 100 изследователи от цяла Европа. Но може да има малки изненади и за другите предложения.

Заинтригувахме ли ви? Регистрацията е отворена до 1 декември 2022 г., а всички предложения трябва да бъдат представени до 9 януари 2023 г.

Щракнете върху бутона по-долу, за да прочетете всички данни и инструкции.

 

Expertiment за класната стая — инструкции

Източници

Данни

Дата на публикуване
8 ноември 2022
Автор
Генерална дирекция „Комуникации“
Type of content
Competition