Direct naar de inhoud
Learning corner
Aankondiging nieuws23 januari 2023Directoraat-generaal Communicatie

Internationale dag van het onderwijs 2023

European Union, 2023 Scopes : Partial reuse prohibited, Information and education only, Non-commercial use, Special conditions to be respected

24 januari is overal ter wereld de Internationale Dag van het Onderwijs.

Deze dag, die in 2018 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd uitgeroepen, benadrukt de rol van onderwijs voor vrede en ontwikkeling.

Volgens de VN gaan 244 miljoen kinderen en jongeren niet naar school en zijn 771 miljoen volwassenen analfabeet. Hun recht op onderwijs wordt geschonden en dit is onaanvaardbaar.

Onderwijs is het beste middel dat we hebben om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken, genderongelijkheid te bestrijden en economische groei te stimuleren.

Het thema van dit jaar is “geef voorrang aan onderwijs om te investeren in mensen”. Het is de bedoeling het overheidsbeleid sterker te richten op onderwijs en toezeggingen en mondiale initiatieven om te zetten in concrete maatregelen.

De instellingen en de lidstaten van de EU verlenen samen meer dan de helft van alle wereldwijde steun voor onderwijs en ondersteunen de onderwijssector in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
23 januari 2023
Auteur
Directoraat-generaal Communicatie