Skip to main content
Drapelul Uniunii Europene Drapelul Uniunii Europene
Learning corner
Anunț23 ianuarie 2023Direcția Generală Comunicare

Ziua internațională a educației 2023

European Union, 2023 Scopes : Partial reuse prohibited, Information and education only, Non-commercial use, Special conditions to be respected

24 ianuarie este Ziua internațională a educației în întreaga lume.

Proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 2018, această zi subliniază rolul educației în procesul de pace și dezvoltare.

Potrivit ONU, 244 de milioane de copii și tineri nu sunt școlarizați, iar 771 de milioane de adulți sunt analfabeți. Dreptul lor la educație nu este respectat, iar acest lucru este inacceptabil.

Educația este atuul cel mai puternic în eforturile de a întrerupe ciclul sărăciei, de a elimina inegalitățile de gen și de a stimula creșterea economică.

Ediția din acest an are ca temă „investiția în oameni, prioritizarea educației”. Ea pledează pentru menținerea unei mobilizări politice puternice în jurul educației și pentru trasarea modalităților de transpunere în practică a angajamentelor și a inițiativelor globale.

Instituțiile UE și statele membre contribuie împreună cu peste jumătate din totalul ajutorului global pentru educație, sprijinind sectorul educației în peste 100 de țări din întreaga lume.

Detalii

Data publicării
23 ianuarie 2023
Autor
Direcția Generală Comunicare