Siirry pääsisältöön
Learning corner
Ennakkouutinen23. tammikuuta 2024Viestinnän pääosasto

Kansainvälinen koulutuksen päivä 2024

European Union, 2023 Scopes : Partial reuse prohibited, Information and education only, Non-commercial use, Special conditions to be respected

Tammikuun 24. päivä on kansainvälinen koulutuksen päivä kaikkialla maailmassa.

Teemapäivä sai alkunsa vuonna 2018 YK:n yleiskokouksessa, ja sen tarkoituksena on tuoda esiin koulutuksen roolia rauhan ja kehityksen edistäjänä.

YK:n mukaan 244 miljoonaa lasta ja nuorta ei käy koulua, ja 771 miljoonaa aikuista on lukutaidottomia. Heidän oikeuttaan koulutukseen loukataan, mikä on ehdottoman väärin.

Koulutus on paras keino poistaa sukupuolten eriarvoisuutta, vauhdittaa talouskasvua ja auttaa ihmisiä pois köyhyyskierteestä.

Nyt kuudetta kertaa järjestettävän kansainvälisen koulutuksen päivän teemana on kestävän rauhan edistäminen oppimisen kautta. Rauhaan sitoutuminen on ratkaisevan tärkeää aikana, jona väkivalta, syrjintä, rasismi ja vihapuhe lisääntyvät maailmanlaajuisesti.

EU:n toimielimet ja jäsenmaat antavat yhdessä yli puolet kaikesta maailmanlaajuisesta koulutusavusta. Sillä tuetaan koulutusalaa yli sadassa maassa eri puolilla maailmaa.

Lähteet

Tiedot

Julkaisupäivä
23. tammikuuta 2024
Laatija
Viestinnän pääosasto