Direct naar de inhoud
Learning corner
Aankondiging nieuws23 januari 2024Directoraat-generaal CommunicatieLeestijd: 1 min

Internationale Dag van het Onderwijs 2024

European Union, 2023 Scopes : Partial reuse prohibited, Information and education only, Non-commercial use, Special conditions to be respected

24 januari is wereldwijd Internationale Dag van het Onderwijs.

Deze dag, die in 2018 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is uitgeroepen, benadrukt de rol van het onderwijs voor vrede en ontwikkeling.

Volgens de VN gaan 244 miljoen kinderen en jongeren niet naar school en zijn 771 miljoen volwassenen analfabeet. Hun recht op onderwijs wordt geschonden en dit is onaanvaardbaar.

Onderwijs is het beste middel dat we hebben om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken, genderongelijkheid te bestrijden en economische groei te stimuleren.

Deze zesde Internationale Dag van het Onderwijs focust op “leren voor duurzame vrede”, omdat het streven naar vrede urgenter is dan ooit gezien de wereldwijde toename van geweld, discriminatie, racisme en haatzaaiende uitlatingen.

De instellingen en lidstaten van de EU verlenen samen meer dan de helft van alle wereldwijde steun voor onderwijs en ondersteunen de onderwijssector wereldwijd in meer dan 100 landen.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
23 januari 2024
Auteur
Directoraat-generaal Communicatie