Siirry pääsisältöön
Learning corner

Oppimateriaalia Euroopan komission viestinnän pääosastosta

Tässä osiossa on aineistoa oppitunneille, joilla käsitellään EU:n toimielimiä, toimintaa ja historiaa tai EU:n toimia ja politiikkaa jollakin tietyllä alalla.   

Publications

eu-and-me.jpg

Tämä julkaisu on suunnattu 15–18-vuotiaille nuorille sekä yläkoulujen, lukioiden ja muiden keskiasteen oppilaitosten opettajille, jotka haluavat tietoa Euroopan unionista ja siitä, miten se vaikuttaa heidän elämäänsä.

""

Oletko koskaan miettinyt, mitkä EU-maat käyttävät euroa tai mitä Schengen-alueeseen kuuluminen tarkoittaa? Mikä on Euroopan vihreän kehityksen ohjelma ja miten se parantaa elämääsi? Mitä EU tekee hyväksesi ja mistä siihen kaikkeen saadaan rahat?

paper hen cover

Perustietoa EU:sta: Tulosta tietosivu ja taittele siitä hauska paperikirppu-origami.

abc-in-law.jpg

Euroopan unionin edustama oikeusjärjestys muokkaa poliittista ja yhteiskunnallista todellisuuttamme. Yksilöt eivät ole vain maansa, kaupunkinsa tai kuntansa asukkaita vaan myös unionin kansalaisia.

Illustrated cover image of Travelling in Europe 2023

Eurooppa on maailman suosituimpia matkakohteita, ja EU:n ansiosta matkailu on entistä helpompaa. Matkustaminen Euroopassa -esitteessä on perustietoa j...

THE EU  IN A NUTSHELL

Tämän kuvaesityksen avulla voit selittää oppilaillesi perusasiat Euroopan unionista. Esitys sopii hyvin keskustelun pohjaksi, ja sen lopussa neuvotaan, mistä saa lisää EU-tietoa ja miten EU-elimiin voi ottaa yhteyttä.

Maailma on tulvillaan väärää tietoa, joten kriittisen ajattelun taidot ovat entistäkin tärkeämpiä. Tämä oppimateriaalipaketti on laadittu opettajien avuksi oppilaiden digilukutaidon kehittämiseen.

Lue, mistä EU-vaaleissa äänestetään sekä milloin ja miten ne järjestetään.

Tässä esitteessä kerrotaan Euroopan komission toimista nuorten kannalta tärkeillä aloilla, kuten koulutus-, työllisyys-, terveys- ja ympäristöasioissa, vuonna 2019 alkaneella toimikaudella.

Online products

EU&ME quiz

Tämä tietovisa on suunnattu yläkoulujen ja keskiasteen oppilaille, jotka voivat oppia sen avulla perustietoa EU:sta.

memory-flag.jpg

Jokaisella EU-maalla on lippunsa. Pystytkö löytämään lippuparit?

memory-landmark.jpg

Napsauta EU-lippua ja näkyviin tulee jokin eurooppalainen nähtävyys. Löydätkö parit?Tätä peliä voi pelata vain isolla näytöllä (tabletilla tai tietoko...

timeline_def.png

Tervetuloa EU:n aikajanalle! Lähde aikamatkalle menneisyyteen. Tutustu historian suuriin hetkiin, keksintöihin, merkittäviin urheilutapahtumiin ja yhteiskunnan käänteisiin – monet niistä ovat vaikuttaneet siihen, mitä EU on tänä päivänä.

game-dot-to-dot.jpg

Lapset ovat matkailleet Euroopassa ja tuovat tuliaisia mummilleen. Yhdistä pisteet ja auta mummia arvaamaan, mitä tuliaiset ovat.

eu-puzzle.png

Kokoa EU-maita tai EU-kieliä esittelevä palapeli. Voit myös tulostaa suuren Euroopan kartan ja värittää sen.

time-machine.jpg

Tämän tietokilpailun aiheena on Euroopan historia. Ohjaa avaruusalus oikeaan vastaukseen mutta varo meteoriitteja. 

euwiaa-nouk.png

Auta oppilaitasi oppimaan uutta EU-jäsenmaista tämän hauskan, interaktiivisen kartan avulla. Matkusta joka maahan ja selvitä, mitä Tšekissä syödään, m...

lets-explorer.jpg

EU:ssa on 27 jäsenmaata. Jokaisella niistä on oma historiansa, luontonsa ja kulttuurinsa. Testaa tietosi lautapelin avulla – pelaa yksin tai haasta mu...