Glavni sadržaj
Learning corner

Nastavni materijali Glavne uprave Europske komisije za komunikaciju

Želite li znati više o počecima Europske unije, njezinu djelovanju i načinu na koji funkcionira ili pak želite raspravljati o politikama EU-a, ovdje ćete pronaći pregršt ideja.

Publications

eu-and-me.jpg

Ova je publikacija namijenjena vama ako imate izmedu 15 i 18 godina ili ste nastavnik u srednjoj školi, a želite saznati više o Europskoj uniji i svemu što ona cini za vas.

""

Jeste li se ikad zapitali koje države članice EU-a upotrebljavaju euro ili što znači biti dio schengenskog prostora? Što je europski zeleni plan i kako će vam poboljšati život? Što točno EU radi za vas i odakle dolazi novac kojim se sve to plaća?

Four European youngsters, two girls and two boys, depicted on a tandem bike with, while holding an EU flag

Dolazimo iz različitih zemalja i govorimo različite jezike, ali Europa je naš zajednički dom.

europe.jpg

 Pedagoški materijali o Europskoj uniji za podizanje svijesti učenika u dobi od 10 i više godina. 

paper hen cover

Saznajte osnovne činjenice o EU-u: ispišite i presavijte list za zabavnu origami igru koju djeca obožavaju.

united in diversity map

Plakat za djecu s prikazom karte Europe i sa sličicama koje ilustriraju neke od nacionalnih karakteristika i tradicija svake zemlje.

abc-in-law.jpg

Pravni poredak koji je stvorila Europska unija oblikuje našu političku i društvenu stvarnost. Pojedinci nisu samo građani svoje zemlje, grada ili općine – oni su i građani Unije.

Illustrated cover image of Travelling in Europe 2023

U Europi se nalaze neka od najpopularnijih turističkih odredišta u svijetu, a zahvaljujući EU-u danas ih je lakše posjetiti nego ikad prije. U letku „...

THE EU  IN A NUTSHELL

Ova prezentacija pomoći će vam da objasnite osnove EU-a, pripremite teren za rasprave te će vam pružiti savjete o tome kako ostati u kontaktu s EU-om.

U svijetu dezinformacija važno je njegovati vještine kritičkog procjenjivanja. Ovaj alat nastavnicima omogućuje da potiču znatiželju među učenicima u digitalnom dobu.

Saznajte više o europskim izborima, kada i kako se održavaju i još mnogo toga.

U ovoj se brošuri ističu postignuća EU-a u podupiranju mladih od početka trenutačnog mandata Europske komisije 2019., a obuhvaćene su inicijative u području obrazovanja, zapošljavanja, zdravlja i okoliša.

Online products

EU&ME quiz

Ovaj internetski kviz napravljen je kako bi učenicima srednjih škola olakšao razumijevanje osnovnih podataka o EU-u.

memory-landmark.jpg

Kliknite na europske zastave da biste vidjeli poznate znamenitosti – svaka se prikazuje dvaput! Možete li pronaći parove?Ovu je igru moguće igrati sam...

timeline_def.png

Pođite na putovanje kroz vrijeme i otkrijte povijesno važne trenutke, izume, sportska i društvena postignuća, od kojih su mnogi oblikovali temelje EU-a.

game-dot-to-dot.jpg

Dvoje djece putuje Europom i kupuje suvenire za baku. Zabavite se spajanjem točaka kako bi baka otkrila kakve je suvenire dobila.

eu-puzzle.png

Želite li igrati igru o zemljama ili jezicima EU-a? Ili obje? Također možete ispisati veliku bojanku s kartom Europe.

time-machine.jpg

Odigraj ovaj kviz i otkrij koliko znaš o europskoj povijesti. Odleti svemirskim brodom do točnog odgovora, pazeći da pritom izbjegavaš meteorite! 

euwiaa-nouk.png

Pomognite svojim učenicima otkriti više o zemljama Europske unije pomoću ove zabavne, interaktivne karte. Krenite na istraživanje svake zemlje i sazna...

lets-explorer.jpg

EU ima 27 zemalja članica. Svaka od njih ima drugačiju povijest, geografiju i kulturu. Testiraj svoje znanje društvenom igrom - igraj sam/sama ili iza...