Siirry pääsisältöön
Learning corner

Roolipeli EU:n päätöksenteosta

Roolipeli EU:n päätöksenteosta, esimerkkitapauksena suklaadirektiivi.

Ikäryhmä
Yli 15-vuotiaat
Aihe
Perustietoa EU:staEU:n lainsäädäntö ja toimielimet
Aineiston tyyppi
PeliRoolipeli

Roolipelissä – aivan kuten tosielämässäkin – EU-maiden ministerit kokoontuvat EU-komission ja Euroopan parlamentin edustajien kanssa ministerineuvostossa, jossa keskustellaan, neuvotellaan ja äänestetään käsiteltävistä asioista. Pelaajat yrittävät kukin omassa roolissaan löytää suklaadirektiiviä varten demokraattisen ratkaisun, jonka kaikki maat voivat hyväksyä, vaikka ajavat samalla oman maansa ja kansalaistensa etuja. Pelissä maat käyvät vilkasta keskustelua kokoussalin käytävillä, neuvottelevat ja lopuksi äänestävät komission uudesta säädösehdotuksesta. Lopputulos saattaa yllättää! Osallistujat vaikuttavat omilla toimillaan prosessiin ja sen tulokseen.

Roolipeli on opiskelijoille hauska tehtävä, jonka avulla voi oppia ja keskustella EU:sta. Pelistä on sekä ns. pöytäversio että digitaalinen versio.

Auta meitä parantamaan julkaisujamme!

Lisää tästä aiheesta

euwiaa-nouk.png

EU - mikä se oikein on?

Auta oppilaitasi oppimaan uutta EU-jäsenmaista tämän hauskan, interaktiivisen kartan avulla. Matkusta joka maahan ja selvitä, mitä Tšekissä syödään, m...

eu-and-me.jpg

EU & minä

Tämä julkaisu on suunnattu 15–18-vuotiaille nuorille sekä yläkoulujen, lukioiden ja muiden keskiasteen oppilaitosten opettajille, jotka haluavat tietoa Euroopan unionista ja siitä, miten se vaikuttaa heidän elämäänsä.

timeline_def.png

EU aikajanalla

Tervetuloa EU:n aikajanalle! Lähde aikamatkalle menneisyyteen. Tutustu historian suuriin hetkiin, keksintöihin, merkittäviin urheilutapahtumiin ja yhteiskunnan käänteisiin – monet niistä ovat vaikuttaneet siihen, mitä EU on tänä päivänä.

THE EU  IN A NUTSHELL

EU pähkinänkuoressa

Tämän kuvaesityksen avulla voit selittää oppilaillesi perusasiat Euroopan unionista. Esitys sopii hyvin keskustelun pohjaksi, ja sen lopussa neuvotaan, mistä saa lisää EU-tietoa ja miten EU-elimiin voi ottaa yhteyttä.

EU Democracy in Action

EU-demokratiaa käytännössä – Vaikuta kansalaisaloitteella

Haluatko opettaa oppilaillesi, miten he voivat muuttaa maailmaa? ”EU-demokratiaa käytännössä” -oppimateriaalipaketti kannustaa opiskelijoita tutustumaan EU-asioihin ja vaikuttamaan yhteiskunnassa. Paketti koostuu neljästä interaktiivisesta osasta, joissa käsitellään demokratiaa EU:ssa ja eurooppalaista kansalaisaloitetta.