- Ikäryhmä
- Yli 15-vuotiaat
- Aihe
- Aineiston tyyppi
- Peli
- Roolipeli
Euroopan komissio on kehittänyt roolipelin, joka havainnollistaa EU:n toimielinten päätöksentekoa. Tehtävänä on saavuttaa yhteisymmärrys siitä, millaista tuotetta saa EU:ssa kutsua suklaaksi. Peli soveltuu kouluihin, muihin oppilaitoksiin, työpaikoille – ylipäätään kaikille, jotka haluavat oppia tuntemaan EU:n demokraattista päätöksentekoprosessia. Roolipeli sopii mainiosti EU-aiheisen opintokokonaisuuden alkuun tai itsenäiseksi ohjelmanumeroksi.
Lataa tältä sivulta aineistot roolipeliä varten.
- EU:n päätöksentekoprosessin esittely
- PowerPoint-esitys
- OpenDocument-esitys (ODP-tiedosto)
- Opettajan opas
- EU:n neuvoston äänestys suklaadirektiivistä: äänestystulokset
- Excel-taulukko
- OpenDocument-taulukko (ODS-tiedosto)
Lisää tästä aiheesta
Oppimispaketti Europe@school – Tietoa ja tehtäviä Euroopan unionista tuo EU:n koululuokkaan.
Tässä opetusmateriaalipaketissa on opettajille suunnattua käytännön tietoa Art in Democracy -näyttelystä.
Auta oppilaitasi oppimaan uutta EU-jäsenmaista tämän hauskan, interaktiivisen kartan avulla. Matkusta joka maahan ja selvitä, mitä Tšekissä syödään, m...
Tämä julkaisu on suunnattu 15–18-vuotiaille nuorille sekä yläkoulujen, lukioiden ja muiden keskiasteen oppilaitosten opettajille, jotka haluavat tietoa Euroopan unionista ja siitä, miten se vaikuttaa heidän elämäänsä.
Tervetuloa EU:n aikajanalle! Lähde aikamatkalle menneisyyteen. Tutustu historian suuriin hetkiin, keksintöihin, merkittäviin urheilutapahtumiin ja yhteiskunnan käänteisiin – monet niistä ovat vaikuttaneet siihen, mitä EU on tänä päivänä.
Tämän kuvaesityksen avulla voit selittää oppilaillesi perusasiat Euroopan unionista. Esitys sopii hyvin keskustelun pohjaksi, ja sen lopussa neuvotaan, mistä saa lisää EU-tietoa ja miten EU-elimiin voi ottaa yhteyttä.
Haluatko opettaa oppilaillesi, miten he voivat muuttaa maailmaa? ”EU-demokratiaa käytännössä” -oppimateriaalipaketti kannustaa opiskelijoita tutustumaan EU-asioihin ja vaikuttamaan yhteiskunnassa. Paketti koostuu neljästä interaktiivisesta osasta, joissa käsitellään demokratiaa EU:ssa ja eurooppalaista kansalaisaloitetta.
EU-diaesitys