Направо към основното съдържание
Learning corner

Учебни материали, изготвени от Генерална дирекция „Комуникации“ на Европейската комисия

Ако желаете да научите какво прави ЕС, как е започнало всичко и как функционира Съюзът или искате да обсъдите по-подробно политиките на ЕС, тук ще откриете много идеи.

Publications

eu-and-me.jpg

Ако сте на възраст между 15 и 18 години или сте учител в средното образование, който се интересува от Европейския съюз и какво прави той за хората, тази публикация е за вас.

""

Някога чудили ли сте се в кои страни от ЕС се използва еврото или какво означава да си част от Шенгенското пространство? Какво представлява Европейският зелен пакт и по какъв начин той ще подобри вашия живот? Какво точно прави ЕС за вас и от къде идват парите, с които се плаща за всичко?

Four European youngsters, two girls and two boys, depicted on a tandem bike with, while holding an EU flag

Ние идваме от различни държави и говорим различни езици, но европейският континент е нашият общ дом.

europe.jpg

Комплект учебни материали за Европейския съюз, предназначен за ученици от 10-годишна възраст нагоре.

paper hen cover

Избери някои основни факти за ЕС: разпечатай и сгъни листа, за да си направиш забавно оригами — игра, която много ще ти хареса!

united in diversity map

Детска карта на Европа с изображения, показващи някои от националните характеристики и традиции на всяка страна.

abc-in-law.jpg

Установеният от Европейския съюз правен ред оформя нашата политическа и социална действителност.

Illustrated cover image of Travelling in Europe 2023

Европа е дом на някои от най-популярните туристически дестинации в света, а благодарение на ЕС пътуването е по-лесно от всякога. Вижте публикацията „П...

THE EU  IN A NUTSHELL

Тази презентация ще ви помогне да обясните основите на ЕС, да подготвите почвата за дискусии и да поддържате връзка с ЕС.

В свят, в който невярната информация се разпространява безпроблемно, изграждането на умения за критична оценка е от решаващо значение. Този набор от инструменти дава възможност на преподавателите да развиват любознателни умове, подготвени за цифровата ера.

В тази брошура се подчертават постиженията на ЕС в подкрепа на въпроси, свързани с младежта, включително инициативи в областта на образованието, заетостта, здравеопазването и околната среда от началото на настоящия мандат на Европейската комисия през 2019 г.

Online products

EU&ME quiz

Тази онлайн викторина е създадена за учениците от средните училища, за да им помогне да научат основното за ЕС.

memory-flag.jpg

Всяка от 27-те държави от ЕС има свое собствено знаме. Опитай се да откриеш двойките като обръщаш картите. Т

memory-landmark.jpg

Щракни върху европейските знамена и виж прочути забележителности...всяка от тях се появява два пъти! Можеш ли да намериш двойките?Тази игра може да се...

timeline_def.png

Попътувайте назад във времето и научете за важни исторически моменти, изобретения, значими спортни и обществени събития и още много... — факти, които ...

game-dot-to-dot.jpg

Две деца пътуват из Европа, като по пътя купуват сувенири за баба си. Забавлявай се с тази игра и помогни на баба да разбере какви са те, като съединиш точките!

eu-puzzle.png

Искаш ли да наредиш пъзел за държавите от ЕС или езиците на ЕС? Или и двете? Можеш също така да разпечаташ гигантска карта на Европа, за да я оцветиш!...

time-machine.jpg

С тази викторина ще провериш знанията си в областта на европейската история. Насочвай космическия кораб към правилния отговор, като избягваш метеорити...

euwiaa-nouk.png

Помогнете на Вашите ученици да научат за държавите в Европейският Съюз, използвайки тази забавна и интерактивна карта. Пътешествайте до всяка страна и...

lets-explorer.jpg

ЕС наброява 27 държави-членки. Всяка от тях има различна история, география и култура. Провери знанията си сам, с приятели или съученици.