Gå direkt till innehållet
Learning corner

Undervisningsmaterial från EU-kommissionens generaldirektorat för kommunikation

Vill du veta vad EU gör, hur det hela började och hur EU fungerar? Eller vill du diskutera särskilda EU-frågor? Här hittar du massor av inspiration.

Publications

eu-and-me.jpg

EU & jag

Är du mellan 15 och 18 år eller högstadie- eller gymnasielärare? Vill du veta mer om Europeiska unionen och vad den gör för dig? Då ska du läsa den här broschyren.

""

En kort guide om EU

Vilka EU-länder använder euron? Vad innebär det att ett land ingår i Schengenområdet? Vad är den europeiska gröna given och hur kommer den att förbättra din vardag? Vad gör EU för dig och var kommer pengarna ifrån för att betala allt?

eupioneers_booklet.jpg

EU:s pionjärer

Vilka är de män och kvinnor som format det EU vi har i dag?

europe.jpg

Europa + tillsammans!

Ett utbildningspaket för att öka EU-kunskaperna bland elever från 10 år och uppåt.

paper hen cover

Pappersloppa

Lär dig basfakta om EU – skriv ut och vik en pappersloppa med EU-frågor!

united in diversity map

Förenade i mångfalden

Affisch för barn med en karta över Europa där små bilder illustrerar några av särdragen och traditionerna i varje land.

abc-in-law.jpg

EU-rättens ABC

Den rättsordning som skapats av Europeiska unionen formar vår politiska och samhälleliga verklighet. Den enskilde är inte enbart medborgare i sitt land, sin stad eller sin kommun, utan även unionsmedborgare.

Illustrated cover image of Travelling in Europe 2023

Att resa i Europa

I Europa finns några av världens populäraste resmål och de är lättare än någonsin att utforska tack vare EU. I broschyren Att resa i Europa finns info...

THE EU  IN A NUTSHELL

Det här är EU

Den här presentationen hjälper dig att förklara vad EU är. Du kan också använda den som utgångspunkt för diskussioner och få tips på hur du kan kontakta och diskutera med EU.

toolkitforteachersdisinfo.jpg

Upptäck och bekämpa desinformation

Pandemin har visat hur snabbt falsk information sprids på nätet. Med det här materialet kan lärarna hjälpa sina elever att skilja på sant och falskt när de surfar på nätet.

Online products

memory-flag.jpg

Para ihop flaggorna!

Alla 27 EU-länder har sin egen flagga. Vänd upp korten och försök para ihop alla flaggor och länder.

memory-landmark.jpg

Hitta sevärdheter

Klicka på EU-flaggorna och vänd upp korten med sevärdheter. Varje motiv förekommer två gånger. Kan du para ihop dem?Spelet kan bara spelas på en stor ...

timeline_def.png

Tidslinje över EU

Res tillbaka i tiden och upptäck viktiga historiska ögonblick, uppfinningar, idrottshändelser, samhällsutvecklingen och mycket annat som har gjort EU till vad det är i dag.

eu-puzzle.png

EU-pussel!

Vill du lägga ett pussel om EU-länderna eller EU-språken? Eller båda? Du kan också skriva ut en jättestor Europakarta som du kan färglägga!

time-machine.jpg

Tidsmaskinen

Gör frågesporten och kolla hur mycket du kan om EU:s historia. Styr rymdskeppet till rätt svar, men se upp för meteoriterna! 

euwiaa-nouk.png

EU – vad är det egentligen?

Hjälp dina elever att upptäcka mer om länderna i Europeiska unionen med denna roliga, interaktiva karta. Res till varje land och ta reda på vad man gi...

lets-explorer.jpg

Europa: en upptäcktsfärd

EU har 27 medlemsländer. Varje land har sin egen historia, geografi och kultur. Testa vad du kan i detta brädspel – spela ensam eller utmana dina komp...