Direct naar de inhoud
Learning corner

Leermiddelen van het directoraat-generaal Communicatie van de Europese Commissie

If you want to know about what the EU does, how it all started and how it works, or if you want to debate EU policies more in details, you’ll find plenty of inspiration here.    

Publications

eu-and-me.jpg

Ben je tussen 15 en 18 (of leraar in het middelbaar onderwijs) en wil je meer weten over de Europese Unie en wat die voor jou doet? Dan is dit boekje vast iets voor jou!

""

Hebt u zich ooit afgevraagd welke EU-landen de euro gebruiken of wat het betekent om deel uit te maken van het Schengengebied? Wat de Europese Green Deal is en hoe deze uw leven beter maakt? Wat de EU precies voor u doet en waar het geld vandaan komt om dat allemaal te betalen?

Four European youngsters, two girls and two boys, depicted on a tandem bike with, while holding an EU flag

Wij komen uit verschillende landen en wij spreken verschillende talen, maar in Europa zijn wij thuis.

paper hen cover

Zo steek je nog wat op over de EU…  Print dit blad en vouw het volgens de lijnen. Een leuk origamispel voor kinderen!

united in diversity map

Poster voor kinderen met een kaart van Europa waarop aan de hand van kleine afbeeldingen enkele nationale kenmerken en tradities worden geïllustreerd.

abc-in-law.jpg

De door de Europese Unie in stand gehouden rechtsorde geeft onze politieke en maatschappelijke werkelijkheid mede vorm. Wij allen zijn niet alleen burgers van onze stad en ons land, maar ook burgers van de Unie. Met „Het abc van het recht van de Europese Unie” heeft professor Klaus-Dieter Borchardt een standaardwerk geschreven, dat reikt van de oorsprong van de Europese eenwording tot de verankering daarvan in een Europese rechtsorde.

Illustrated cover image of Travelling in Europe 2023

Sommige vakantiebestemmingen in Europa behoren tot de populairste van de wereld. Dankzij de EU kun je er makkelijker heen dan ooit. Reizen in Europa g...

THE EU  IN A NUTSHELL

Deze presentatie helpt u de belangrijkste feiten over de EU uit te leggen en discussies voor te bereiden, en geeft u tips over hoe u in contact kunt blijven met de EU.

In een wereld vol misinformatie is het cruciaal om vaardigheden op het gebied van kritische beoordeling te bevorderen. Deze toolkit biedt onderwijzers middelen om bij hun leerlingen een onderzoekende geest te ontwikkelen, met het oog op het digitale tijdperk.

Deze brochure belicht de resultaten die de EU sinds 2019, het begin van het mandaat van deze Europese Commissie, heeft geboekt op het vlak van kwesties die jongeren aangaan, zoals onderwijs, werkgelegenheid, gezondheid en milieu-initiatieven.

Online products

EU&ME quiz

Aan de hand van deze online-quiz komen middelbare scholieren elementaire zaken over de EU te weten.

memory-flag.jpg

Alle 27 landen van de EU hebben een eigen vlag. Keer iedere beurt 2 kaartjes om en probeer 2 dezelfde vlaggen te vinden.

memory-landmark.jpg

Klik op de Europese vlaggen en bekijk de beroemde bezienswaardigheden... dubbel! Koppel jij de juiste aan elkaar?Dit spel kan alleen op een groot sche...

timeline_def.png

Reis terug in de tijd naar belangrijke historische gebeurtenissen, uitvindingen, grote sportevenementen, maatschappelijke gebeurtenissen e.d., allemaal mijlpalen in de geschiedenis van onze EU.

eu-puzzle.png

Zin in een puzzel over de EU-landen of de EU-talen? Of allebei? En dan kun je ook nog een grote kaart van Europa printen om in te kleuren!

time-machine.jpg

Doe mee aan deze quiz en test je kennis over de Europese geschiedenis. Vlieg met het ruimteschip naar het juiste antwoord. Ontwijk de meteorieten! 

euwiaa-nouk.png

Help uw leerlingen meer ontdekken over de landen van de Europese Unie met deze leuke, interactieve kaart. Maak een reis naar elk land en ontdek de fav...

lets-explorer.jpg

De EU telt 27 landen. Elk van die landen heeft een eigen geschiedenis, geografie en cultuur. Test je kennis op het spelbord - alleen of samen met vrie...