Direct la conținutul principal
Learning corner

Materiale pedagogice realizate de Direcția Generală Comunicare a Comisiei Europene

Dacă doriți să înțelegeți ce este UE, cum a fost creată și cum funcționează sau dacă vă interesează să discutați mai detaliat politicile UE, pe acest site găsiți numeroase surse de inspirație.   

Publications

eu-and-me.jpg

V-ați întrebat vreodată cu ce vă ajută Uniunea Europeană? Și ce este de fapt? Daca aveți între 15 și 18 ani sau sunteți profesor și doriți să discutați la clasă despre acest subiect, încercați această publicație.

""

V-ați întrebat vreodată ce țări ale UE utilizează moneda euro sau ce înseamnă să faci parte din spațiul Schengen? Ce este Pactul verde european și cum vă va îmbunătăți viața? Ce face mai exact UE pentru dumneavoastră și de unde vin banii folosiți pentru a plăti pentru toate aceste lucruri?

Four European youngsters, two girls and two boys, depicted on a tandem bike with, while holding an EU flag

Provenim din țări diferite și vorbim limbi diferite, dar continentul european este casa noastră, a tuturor.

europe.jpg

Materiale didactice privind Uniunea Europeană, destinate elevilor cu vârsta de cel puțin 10 ani.

paper hen cover

Printează foaia, fă un origami și joacă-te cu el pentru a afla câteva date despre UE.

united in diversity map

Afiș pentru copii – hartă a Europei cu mici imagini ilustrând specificități naționale și tradiții din fiecare țară.

Illustrated cover image of Travelling in Europe 2023

Multe din cele mai populare destinații turistice din lume sunt în Europa. Datorită UE, mai mult ca niciodată acum se poate călători foarte ușor pe con...

THE EU  IN A NUTSHELL

Această prezentare vă va ajuta să explicați fundamentele UE, să pregătiți terenul pentru discuții și vă oferă sfaturi despre cum să păstrați legătura cu UE.

Într-o lume marcată de dezinformarea în masă, este esențial să se pună accentul pe dezvoltarea gândirii critice. Acest set de instrumente ajută cadrele didactice să cultive curitozitatea și interesul tinrilor în era digitală.

Această broșură evidențiază realizările UE în ceea ce privește sprijinirea tinerilor în domenii precum educația, ocuparea forței de muncă, sănătatea și mediul de la începutul mandatului actual al Comisiei Europene în 2019.

Online products

EU&ME quiz

Acest quiz on-line este destinat elevilor de liceu. Scopul său este de a-i ajuta să își însușească noțiuni de bază despre UE.

memory-landmark.jpg

Fă clic pe steaguri și vezi ce element emblematic apare. Fiecare apare de două ori. Găsește perechile!Pentru acest joc este nevoie de un ecran mare (t...

timeline_def.png

Fă o călătorie în trecut și descoperă momente importante din istorie, invenții, evenimente majore din sport și societate și multe, multe alte lucruri care au format UE, așa cum este ea astăzi.

game-dot-to-dot.jpg

După o vacanță în diferite colțuri ale Europei, doi copii îi aduc bunicii suveniruri. Ajut-o pe bunica să ghicească ce sunt și de unde vin ele!

eu-puzzle.png

Vrei să faci un puzzle cu țările UE, cu limbile lor oficiale sau cu ambele subiecte? Ori să descarci o hartă uriașă a Europei, pe care s-o colorezi ap...

time-machine.jpg

Răspunde la întrebări şi află ce ştii despre istoria Europei. Evită meteoriţii şi condu nava spaţială către răspunsul corect! 

euwiaa-nouk.png

Ajutaţi-vă elevii să descopere mai multe informaţii despre Uniunea Europeană, utilizând această hartă distractivă şi interactivă! Faceţi o excursie în...

lets-explorer.jpg

UE numără 27 de state membre. Fiecare dintre acestea are propria istorie, geografie şi cultură. Testează-ţi cunoştinţele cu un joc de societate. Poţi ...