Glavni sadržaj
Learning corner

Igra uloga – donošenje odluka u EU-u

Simulacijska igra uloga o donošenju odluka u EU-u, na temelju Direktive o čokoladi.

Dobna skupina
Više od 15+ godina
Tema
O EU-uPravo i institucije EU-a
Vrsta materijala
IgraIgrokaz

Kao i u stvarnosti, ministri i ministrice EU-a, Europska komisija i Europski parlament sastaju se u Vijeću ministara kako bi raspravljali, pregovarali i glasali. Te uloge preuzimaju sudionici koji će demokratski pronaći rješenje za ujedinjenje zemalja po pitanju čokolade uz istodobnu zaštitu građana i interesa svoje zemlje. Nakon žustre rasprave i pregovora na hodnicima, naposljetku će se glasati o novom zakonodavnom prijedlogu Komisije. A ishod igre uloga rijetko se može predvidjeti. Sudionici su ti koji kontroliraju postupak i utječu na njega.

To je zabavna igra, koja doprinosi razumijevanju i dijalogu u cijelom EU-u te se može igrati uživo i digitalno.

Pomozite nam da se poboljšamo!

Više o istoj temi

eu-and-me.jpg

EU & ja

Ova je publikacija namijenjena vama ako imate izmedu 15 i 18 godina ili ste nastavnik u srednjoj školi, a želite saznati više o Europskoj uniji i svemu što ona cini za vas.

Illustration: the EUcraft app on a mobile device
  • Highlighted

EUcraft

Preuzmite ulogu nacionalnog ministra ili ministrice i iskusite postupak donošenja odluka u EU-u pregovaranjem o stvarnim temama koje su vam važne.

europe-through-the-generations.jpg

Europa tijekom generacija

Film koji je produciralo Vijeće EU-a povodom Dana Europe, 9. svibnja 2015. Inspirirano knjigom Victorie Martín de la Torre: „Europa, skok u nepoznato....

europe.jpg

Europa više zajedno!

 Pedagoški materijali o Europskoj uniji za podizanje svijesti učenika u dobi od 10 i više godina. 

euwiwd_0.png

Europska unija: Što je išto čini

Ova je publikacija vodič o Europskoj uniji (EU) i njezinim aktivnostima. U prvom se dijelu ukratko objašnjava što je Europska unija. U drugom dijelu, ...