Gå direkt till innehållet
Learning corner

Rollspel om hur EU fattar beslut

Ett rollspel om hur EU fattar sina beslut, baserat på chokladdirektivet.

Åldersgrupp
  • 15+
Ämne
Typ av material

Precis som i verkligheten träffas EU-ländernas ministrar, EU-kommissionen och Europaparlamentet i ministerrådet för att diskutera, förhandla och rösta. Deltagarna i rollspelet tar på sig de här rollerna och ska på ett demokratiskt sätt hitta en lösning på chokladfrågan som länderna kan enas om, samtidigt som de tar hänsyn till sitt lands invånare och intressen. Det kommer att bli en livlig debatt, förhandlingar mellan länderna i korridorerna och slutligen en omröstning om kommissionens nya lagförslag. Och resultatet av rollspelet blir sällan som man tror. Det är deltagarna som styr och påverkar processen.

Rollspelet är roligt, bidrar till bättre kunskap och dialog om EU och fungerar både fysiskt och digitalt.

Rollspel: beslutsfattande i EU med tema choklad - Representationen i Sverige

Hjälp oss att bli bättre!

Om samma ämne

epas_students_loveu.jpg

Undervisningsmaterialet Europe@school – Aktiva lektioner om Europeiska unionen har tagits fram för skolundervisning om EU.

THE EU  IN A NUTSHELL

Den här presentationen hjälper dig att förklara vad EU är. Du kan också använda den som utgångspunkt för diskussioner och få tips på hur du kan kontakta och diskutera med EU.

capture.jpg

Hur ser en vanlig dag ut för människor i EU?Titta på videoklippen från olika europeiska länder och upptäck vad EU gör för dig och hur ditt liv påverka...

euwiaa-nouk.png

Hjälp dina elever att upptäcka mer om länderna i Europeiska unionen med denna roliga, interaktiva karta. Res till varje land och ta reda på vad man gi...

eu-and-me.jpg

Är du mellan 15 och 18 år eller högstadie- eller gymnasielärare? Vill du veta mer om Europeiska unionen och vad den gör för dig? Då ska du läsa den här broschyren.