- Aldersgrupper
- 15 år og derover
- Emne
- Materialetype
Kan du se forskel på et rigtigt og et klonet website?
Ved du, hvornår billeder, lyd eller video er ægte, og hvornår de er "deepfakes"? Informationsmanipulation er en alvorlig trussel mod vores demokrati og vores følelse af fællesskab. Kommissionen arbejder tæt sammen med andre EU-institutioner og medlemslandene om at bekæmpe informationsmanipulation. Vi har udarbejdet materiale, der kan hjælpe dig med at surfe sikkert på nettet og lettere opdage informationsmanipulation. Her er nogle eksempler på, hvad Kommissionen gør for at beskytte vores samfund mod informationsmanipulation:
- Øge onlineplatformenes ansvar for at sikre, at de tager proaktive skridt til at tackle systemiske risici som følge af falske eller vildledende oplysninger, og dermed skabe et mere sikkert og pålideligt digitalt miljø for alle.
- Beskytte og støtte journalister og uafhængige medier, fordi mediefrihed og mediepluralisme er en forudsætning for vores demokratier.
- Samarbejde med faktatjekkere, civilsamfundet, medier og den akademiske verden og støtte projekter, der bidrager til at bekæmpe informationsmanipulation og udenlandsk indblanding, fordi vi er stærkere sammen.
Ved at forstå strategierne bag informationsmanipulation kan vi bedre genkende og modstå dem. Materialet på denne side kan hjælpe dig med at udvikle din kritiske tænkning. Beskyt dig selv mod informationsmanipulation.
Værktøjskasse til klasseværelset
I de senere år har vi set, hvor hurtigt vildledende eller falske oplysninger kan sprede sig online. Desinformationsværktøjskassen skal hjælpe lærere i sekundærtrinnets klasser med at give eleverne vigtige onlinenavigationsfærdigheder. Konkrete eksempler og gruppeøvelser om emner som folkesundhed og demokrati fremmer kritisk tænkning og stimulerer dialogen om, hvordan man skelner mellem fakta og fiktion.

Video-tips om, hvordan du opdager desinformation på internettet
Aktører, der spreder desinformation, bruger en række forskellige teknikker til at vildlede og manipulere folk på nettet. De kan spænde fra kloner af legitime websteder til dygtigt manipulerede lyd- eller videoklip (kendt som "deepfakes"), der skal appellere til vores følelser og sløre vores dømmekraft.
I denne korte serie på tre videoer giver Essi, der selv er ung, dig nogle tips og redskaber, der hjælper dig med at navigere sikkert i onlinelandskabet og opdage desinformation.
Desinformation samt udenlandsk informationsmanipulation og -indblanding Europa-Kommissionens svar
Desinformation og udenlandsk informationsmanipulation og -indblanding er en alvorlig trussel mod vores samfund og demokrati. Hele samfundet skal inddrages, hvis truslen skal håndteres. Se, hvad Europa-Kommissionen gør for at styrke sin strategiske kommunikation for at bekæmpe desinformation.
Om samme emne

Denne pædagogiske værktøjskasse giver lærere praktisk vejledning til udstillingen Art in Democracy.

Hop ind i internettets vidunderlige og helt særlige verden med denne guide til, hvordan det virker, magien ved programmering, og hvordan man frit kan gå rundt i landskabet og stadig være sikker.

- Highlighted
Retningslinjerne har til formål at hjælpe lærere med at forstå det potentiale, som anvendelsen af kunstig intelligens og data har på uddannelsesområdet, og øge bevidstheden om risikoen.

Analyse af statistiske data på lande eller regionsniveau kan sætte fokus på forskelle og ligheder i EU eller i de enkelte lande. Gå på opdagelse i statistikker i dit land eller din region, og sammenlign med andre lande eller regioner i EU med vores tematiske interaktive publikationer!

Vi opfordrer dig til at se på kunstig intelligens fra et andet perspektiv. Denne video viser dig, hvordan livet møder teknologien gennem dans, som sym...

Siden 2017 har EU-borgere, der rejser til et andet EU-land, ikke længere skullet betale roaminggebyrer for opkald, sms'er og surfing på deres mobiltel...

- Highlighted
Hvem er de digitale "gatekeepere", og hvorfor er Kommissionen nødt til at regulere dem?