Направо към основното съдържание
Learning corner

Ролева игра за вземането на решения в ЕС

Ролева симулационна игра за вземането на решения в ЕС въз основа на Директивата относно шоколада.

Възрастова група
  • Над 15 години
Тема
Вид материал

Както в действителността, министри на държавите от ЕС и представители на Европейската комисия и Европейският парламент се срещат в рамките на Съвета на Европейския съюз, за да обсъждат, преговарят и гласуват. Тези роли се поемат от участниците, които демократично ще търсят решение за обединяване на държавите по въпроса за шоколада, като същевременно защитават своите граждани и интереси. Ще има оживени дебати, ще се водят преговори между държавите в кулоарите и накрая ще се гласува новото законодателно предложение на Комисията. Резултатите от ролевата игра рядко отговарят на очакванията. Участниците са тези, които контролират и оказват влияние върху процеса.

Ролевата игра е забавна, допринася за разбирателството и диалога в ЕС и може да се провежда както присъствено, така и онлайн.

Помогнете ни да се усъвършенстваме !

Повече по темата

EU&ME quiz

Тази онлайн викторина е създадена за учениците от средните училища, за да им помогне да научат основното за ЕС.

quizeurostat_1.jpg

Кой казва, че статистиката е отегчителна? Забавната викторина на Евростат ще тества и повиши информираността ви за ЕС чрез забавни факти и цифри. Колк...

Four European youngsters, two girls and two boys, depicted on a tandem bike with, while holding an EU flag

Ние идваме от различни държави и говорим различни езици, но европейският континент е нашият общ дом.

EU Democracy in Action

Вашите ученици искат ли да променят света? С комплекта от материали „Демокрация в ЕС в действие“ учениците се насърчават да играят активна роля по европейски въпроси. Той съдържа четири интерактивни урока относно демокрацията в ЕС и Европейската гражданска инициатива.

house_of_european_history.jpg

Образователни материали, разработени във връзка с постоянната изложба на Дома на европейската история. В класната стая или вкъщи можете да разглеждате...

europe.jpg

Комплект учебни материали за Европейския съюз, предназначен за ученици от 10-годишна възраст нагоре.