Preskoči na glavno vsebino
Learning corner

Odločanje v EU skozi igro vlog

Simulacijska igra vlog o odločanju v EU na primeru direktive o čokoladi.

Starostna skupina
  • 15 let in več
Tema
Vrsta gradiva

Kot v resničnem svetu se ministri in ministrice EU, Evropska komisija in Evropski parlament sestanejo v Svetu ministrov, da bi razpravljali, se pogajali in glasovali. Te vloge prevzamejo udeleženci, ki bodo na demokratičen način prišli do soglasja držav glede čokolade, hkrati pa zaščitili državljane in interese svoje države. Po živahni razpravi in pogajanjih med državami na hodnikih bo sledilo glasovanje o novem zakonodajnem predlogu Komisije. Rezultat igre vlog je običajno nepričakovan. Udeleženci so tisti, ki nadzorujejo postopek in vplivajo nanj.

Igra vlog je zabavna, prispeva k razumevanju in dialogu o EU ter deluje tako v živo kot v digitalni obliki.

Pomagajte nam izboljšati spletišče!

Več o isti temi

timeline_def.png

Odpravi se na popotovanje skozi čas ter se seznani s ključnimi trenutki v zgodovini, spoznaj pomembna odkritja in izume v športu, družbi itn. Zaradi mnogih je EU danes to, kar je.

capture.jpg

Kakšen je lahko dan v življenju ljudi iz različnih evropskih držav?Kratki videoposnetki predstavijo, kaj lahko EU stori za vas in kako lahko vpliva na...

eu-and-me.jpg

Publikacija je namenjena mladim v starosti od 15 do 18 let in srednješolskim uciteljem, ki želijo izvedeti vec o Evropski uniji in njenih prednostih.

THE EU  IN A NUTSHELL

Ta predstavitev vam je lahko v pomoč pri pojasnjevanju osnov EU ali kot podlaga za razpravo, vsebuje pa tudi nasvete, kako lahko ostanete v stiku z EU.

Illustration: the EUcraft app on a mobile device
  • Highlighted

Postavite se v vlogo nacionalnega ministra ali ministrice in izkusite, kako je videti odločanje v EU s pogajanji o resničnih temah, ki so pomembne za vas.