Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Learning corner

Παιχνίδι ρόλων για τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ

Ένα παιχνίδι ρόλων–προσομοίωση της λήψης αποφάσεων στην ΕΕ, με βάση την οδηγία για τη σοκολάτα.

Ηλικιακή ομάδα
15 ετών και πάνω
Θέμα
Λίγα λόγια για την ΕΕΔίκαιο και θεσμικά όργανα της ΕΕ
Είδος υλικού
ΠαιχνίδιΠαιχνίδι ρόλων

Όπως και στην πραγματικότητα, οι υπουργοί της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναντιούνται στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών για να συζητήσουν, να διαπραγματευθούν και να ψηφίσουν. Τους ρόλους αυτούς αναλαμβάνουν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα βρουν με δημοκρατικό τρόπο μια λύση ώστε οι χώρες της ΕΕ να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά το ζήτημα της σοκολάτας, προστατεύοντας παράλληλα τους πολίτες και τα συμφέροντα της χώρας τους. Θα υπάρξουν ζωηρές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών στους διαδρόμους και, τέλος, ψηφοφορία επί της νέας νομοθετικής πρότασης της Επιτροπής. Και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ρόλων σπάνια είναι το αναμενόμενο. Οι συμμετέχοντες είναι εκείνοι που ελέγχουν και επηρεάζουν τη διαδικασία.

Το παιχνίδι ρόλων είναι διασκεδαστικό, συμβάλλει στην κατανόηση και τον διάλογο γύρω από την ΕΕ και λειτουργεί τόσο με δια ζώσης παρουσία όσο και ψηφιακά.

Βοηθήστε μας να βελτιωθούμε!

Για το ίδιο θέμα

Illustration: the EUcraft app on a mobile device
  • Highlighted

EUcraft — ένα παιχνίδι ψηφιακής προσομοίωσης.

Μπείτε στη θέση ενός υπουργού κράτους μέλους και ζήστε τη διαδικασία της λήψης αποφάσεων της ΕΕ μέσα από διαπραγματεύσεις που αφορούν πραγματικά θέματα που σας ενδιαφέρουν.

vitamins_es_0.jpg

Vitamīns ES

This content, produced by the European Commission Representation in Latvia, is available in Latvian