Siirry pääsisältöön
Learning corner
Ennakkouutinen5. syyskuuta 2023Viestinnän pääosasto

Puhe unionin tilasta 2023

Euroopan komission puheenjohtaja pitää vuosittain syyskuussa Euroopan parlamentissa puheen unionin tilasta. Tästä puheesta käynnistyy komission uusi poliittinen toimintavuosi.

Puheenjohtaja Ursula von der Leyen pitää tämänvuotisen puheen unionin tilasta 13. syyskuuta. Puheessa esitellään EU:n ja komission tärkeimpiä tuoreita saavutuksia ja tulevia haasteita sekä määritetään myös komission tulevan vuoden työn painopisteet ja konkreettiset hankkeet, joilla haasteita pyritään ratkomaan esimerkiksi uuden EU-lainsäädännön tai muiden toimien avulla.

Viime vuonna puheenjohtaja von der Leyen käsitteli puheessaan muun muassa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, ilmastonmuutosta ja energiakriisin torjuntaa. Lisäksi hän puhui EU:n talouden uudistamisesta vihreän ja digitaalisen siirtymän avulla.

Ajankohtaisiin aiheisiin pureutuva puhe unionin tilasta sopii hyvin myös materiaaliksi oppitunneille, kun käsitellään Euroopan unionia ja sen tulevaisuutta. Tutustu lyhyeen taustatietopakettiin ja puheen omaan verkkosivuun, jossa voit myös katsoa puheen suorana lähetyksenä 13.9.2023 klo 9.00 Keski-Euroopan aikaa.

EU:n tärkeimpiä poliittisia saavutuksia, jotka näkyvät ihmisten arjessa, on koottu myös esitteeseen. Julkaisu on saatavilla verkossa kaikilla EU-kielillä. 

Tiedot

Julkaisupäivä
5. syyskuuta 2023
Laatija
Viestinnän pääosasto
Type of content
Event