- Åldersgrupp
- 9 till 12 årUpp till 9 år12 till 15 år15+
- Ämne
- It-samhälletDesinformation
- Typ av material
- LärarhandledningVideo
Behöver du råd om hur man använder digital teknik på ett kritiskt och ansvarsfullt sätt och vägledning om hur du ska bedöma dina elevers digitala kompetens?
I de här riktlinjerna får du praktiska tips, aktivitetsplaner, inblickar i ämnen och råd om vad man bör se upp med baserat på vad som fungerar när det gäller digital kompetens och utbildning. Tanken är att bidra till större insikt i hur man utvecklar sin digitala kompetens och till kunskap om desinformationens dynamik och hur den yttrar sig.
Målgruppen för riktlinjerna är grundskole- och gymnasielärare i olika ämnen och med olika erfarenhet och kunskap på området. Annan skolpersonal som psykologer, kuratorer eller bibliotekarier samt föräldrar, journalister, civilsamhället och samhället i stort kan också stötta elevernas lärande.
Hämta riktlinjerna (PDF – 4,6 MB)
Om samma ämne

- Highlighted
Etiska riktlinjer för lärare om användningen av artificiell intelligens (AI) och data vid undervisning och inlärning
De här riktlinjerna ska hjälpa lärare att förstå vilken potential användningen av AI-applikationer och data har inom utbildningen och öka medvetenheten om eventuella risker.

Den artificiella intelligensens utveckling
Vi bjuder in dig till att se på artificiell intelligens ur ett annat perspektiv. I den här videon får du se genom dans hur livet möter tekniken, vilke...

Den tecknade serien DIGITALA FORSKNINGSRESANDE
Möt Helena, Klaus, Kasia, Enzo och Marion – våra ”DIGITALA FORSKNINGSRESANDE” som reser runt i Europa för att se hur det går med digitaliseringen.

Geoblockering och näthandel
Företagen måste ge kunderna samma tillgång till varor och tjänster, oavsett var i EU de befinner sig. Olika geografiska begränsningar, så kallad geobl...

Hej då till roamingavgifter
Sedan 2017 betalar du inga extra roamingavgifter när du använder mobilen i ett annat EU-land. Du kan ringa, sms:a och surfa precis som hemma.

- Highlighted
Immateriella rättigheter i undervisningen
Projektet IdeasPowered@School har tagit fram en mängd undervisningsmaterial om immateriella rättigheter för lärare och elever i alla åldrar. Materialet finns på alla EU-språk.

Kodning
Gratis resurser på 29 språk för lärare som vill undervisa om kodning och datalogiskt tänkande. Materialet vänder sig till elever i alla åldrar och hjä...

- Highlighted
Rättsakten om digitala marknader
Vilka är de digitala ”grindvakterna” och varför behöver kommissionen reglera dem?