Direct naar de inhoud
Learning corner

Richtsnoeren voor leerkrachten en onderwijsactoren inzake het aanpakken van desinformatie en het bevorderen van digitale geletterdheid via onderwijs en opleiding

Deze richtsnoeren brengen pedagogiek en praktijk samen in een gemakkelijk te gebruiken formaat:  Hoe maken we jongeren enthousiast voor feitenonderzoek en kritisch denken?  Wat zijn de technische aspecten van desinformatie? Hoe kunnen we deep fakes herkennen?

Leeftijdsgroep
  • 9 tot 12 jaar
  • Tot 9 jaar
  • 12 tot 15 jaar
  • 15 jaar en ouder
Onderwerp
Type materiaal

De richtsnoeren zijn bedoeld voor leerkrachten van verschillende vakken en met verschillende niveaus van ervaring en kennis in het basis- en secundair onderwijs. De leerervaring voor studenten wordt verder verrijkt door de inbreng van onder meer psychologen, maatschappelijk werkers en bibliothecarissen, en door de steun van ouders, mediaprofessionals, maatschappelijke organisaties en de ruime gemeenschap.

Actieplan voor digitaal onderwijs — actie 7

Meer over dit onderwerp

goodbye_roaming_fees.png

Sinds 2017 betalen EU-burgers als ze in een ander EU-land bellen, sms’en en mobiel surfen, niet meer dan in eigen land.

digital_explorers_1.jpg

Dit zijn Helena, Klaus, Kasia, Enzo en Marion – onze “DIGITALE VERKENNERS” die door heel Europa reizen om te kijken hoe het met de digitalisering staat.

In een wereld vol misinformatie is het cruciaal om vaardigheden op het gebied van kritische beoordeling te bevorderen. Deze toolkit biedt onderwijzers middelen om bij hun leerlingen een onderzoekende geest te ontwikkelen, met het oog op het digitale tijdperk.

geo-blocking2.png

Winkeliers moeten al hun klanten dezelfde goederen en diensten aanbieden, in welk EU-land die klanten ook wonen. Doen ze dat niet, dan noemen we dat “...