Siirry pääsisältöön
Learning corner
Ennakkouutinen15. syyskuuta 2023Viestinnän pääosastoArvioitu lukuaika: 1 min

Puhe unionin tilasta 2023 – pääkohdat

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti vuotuisen Unionin tila -puheensa 13.9.2023 Euroopan parlamentissa Strasbourgissa. Tämä linjapuhe käynnisti perinteiseen tapaan komission uuden poliittisen toimintavuoden.

”Meidän on aika osoittaa nuorelle sukupolvelle, että pystymme rakentamaan unionin, jossa kuka tahansa voi olla oma itsensä, rakastaa ketä haluaa ja asettaa tavoitteensa niin korkealle kuin tahtoo.”

Puheessaan von der Leyen kävi läpi EU:n saavutuksia menneeltä vuodelta ja työn painopisteitä tulevana vuonna, joka on hänen toimikautensa viimeinen. Yksi puheen keskeisistä teemoista oli ilmastonmuutos, jota käsitelleessä osuudessa von der Leyen ilmoitti uudesta tuulienergia-aloitteesta. Digitalisaatiosta puhuessaan hän kertoi EU:n suunnittelevan supertietokonekapasiteettinsa avaamista tekoälyaloitteiden käyttöön. Talouden tueksi komissio valmistelee toimenpiteitä, joilla vähennetään pienten ja keskisuurten yritysten hallinnollisia velvoitteita. Tärkeä aihe oli luonnollisesti myös Venäjän käymä hyökkäyssota Ukrainassa. Von der Leyen korosti EU:n jatkavan Ukrainan tukemista niin kauan kuin on tarpeen ja lisäsi, että ”Ukrainan tulevaisuus on Euroopan unionissa”.

Tämä ajankohtaisiin aiheisiin pureutuva puhe unionin tilasta sopii hyvin materiaaliksi oppitunneille, joilla käsitellään EU:ta ja sen tulevaisuutta.

Puhe unionin tilasta 2023: Keskeiset aloitteet

Lue koko puhe

Video: Puhe unionin tilasta

Lähteet

Tiedot

Julkaisupäivä
15. syyskuuta 2023
Laatija
Viestinnän pääosasto
Type of content
  • News