Direct la conținutul principal
Learning corner
Anunț15 septembrie 2023Direcția Generală Comunicare1 min de lectură

Starea Uniunii 2023 – Rezumat

Pe 13 septembrie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a deschis noul an politic prin discursul său anual, „Starea Uniunii”, rostit la sediul Parlamentului European de la Strasbourg.

„A venit vremea să arătăm tinerei generații că putem construi un continent în care poți să fii cine ești, poți să iubești pe cine vrei și poți să țintești cât de sus îți dorești.”

În discursul său, dna von der Leyen a punctat câteva dintre realizările de anul trecut ale Uniunii Europene și chestiunile asupra cărora se va concentra actuala Comisie în următorul an – ultimul din mandat. Printre subiectele importante se numără schimbările climatice; de exemplu, președinta Comisii a anunțat o nouă inițiativă privind energia eoliană. Un alt subiect a fost digitalizarea; UE își va pune la dispoziție supercalculatoarele pentru noi inițiative în domeniul IA. Pentru a susține economia, dna von der Leyen a anunțat măsuri de reducere a sarcinii administrative pentru întreprinderile mici și mijlocii. Desigur, un subiect major a fost agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, care nu a încetat. UE va continua să sprijine Ucraina atât timp cât este necesar, a afirmat ea, adăugând că „viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană”.

Puteți folosi subiectele din discurs ca bază pentru discuții la clasă și pentru lecții despre Uniunea Europeană și viitorul acesteia și despre Europa, în general.

Starea Uniunii 2023 – Principlalele inițiative

Citiți discursul

Urmăriți discursul

Surse

Detalii

Data publicării
15 septembrie 2023
Autor
Direcția Generală Comunicare
Type of content
  • News