Preskoči na glavno vsebino
Learning corner
Novice28. november 2022Generalni direktorat za komuniciranjePredviden čas branja: 1 min

Nova finančna sredstva za šole in izvajalce usposabljanja učiteljev v okviru programa Jean Monnet

Nov sklop ukrepov Jean Monnet za šole bo učiteljem in institucijam za usposabljanje učiteljev zagotovil možnost, da pridobijo sredstva, namenjena poučevanju o EU v državah programa Erasmus+.

""

Zadnji razpis Jean Monnet za leto 2023, objavljen v okviru vodnika za prijavitelje Erasmus+ za leto 2023, vsebuje naslednje ukrepe za podporo šolam:

Rok za prijavo

Rok za predložitev predlogov je 14. februar 2023.

Več informacij o pridobitvi finančne podpore je na voljo na spletnih straneh, dostopnih z zgoraj navedenih povezav.

Iščete navdih?

  • Oglejte si knjižico Učenje o EU v šoli, v kateri so pričevanja učiteljev in dijakov (na voljo v vseh jezikih EU), in Kotiček za učenje EU, ki vsebuje različna gradiva za učenje, poučevanje in povezovanje v vseh jezikih.
  • Dr. Emmanuelle Schön Quinlivan, ena od prvih prejemnic štipendije za usposabljanje učiteljev, je dejala:

„Zaključujemo še eno leto programa za usposabljanje s številnimi priznanji za učitelje, ki so program prevzeli v tako zahtevnem letu za zmanjšanje zaostanka po dveh letih pandemije. Tej izjemni skupnosti učiteljev smo izredno hvaležni. www.bfgtoeu.com

Razvijamo tudi nabor orodij na sekundarni ravni – več o našem programu pa na TikToku: DABtheEU. (Discuss, Argue, Build the EU).

Vse dejavnosti je omogočila katedra Jean Monnet za nepovratna sredstva za aktivno evropsko državljanstvo in usposabljanje učiteljev.“

Več informacij

Datum objave
28. november 2022
Avtor
Generalni direktorat za komuniciranje
Type of content
  • News