Direct naar de inhoud
Learning corner
Nieuwsartikel28 november 2022Directoraat-generaal Communicatie

Nieuwe financiering voor scholen en aanbieders van lerarenopleidingen in het kader van Jean Monnet-acties

Dankzij een nieuwe reeks Jean Monnet-acties voor scholen kunnen leerkrachten en lerarenopleidingen financiering aanvragen om les te geven over de EU in landen die aan het Erasmus+-programma meedoen.

""

De meest recente Jean Monnet-oproep is gepubliceerd in de Erasmus+-programmagids 2023. De betrokken acties zijn specifiek gericht op de ondersteuning van scholen:

Uiterste datum voor het indienen van voorstellen

De termijn voor het indienen van een voorstel is 14 februari 2023.

Via de bovenstaande links kunt hoe u zien hoe u zich kunt aanmelden voor deze manier van burgerschapsvorming.

Wilt u meer weten?

  • Bekijk de brochure Leren over de EU op school, met verhalen van leerkrachten en leerlingen (verkrijgbaar in alle EU-talen). Ook in Leerhoek EU vindt u een schat aan materiaal gericht op verschillende leeftijdsgroepen, in alle talen, over leren, lesgeven en contact maken.
  • Een citaat van Emmanuelle Schön-Quinlivan, een van de eersten die een studiebeurs voor leerkrachten kregen:

“Er is weer een jaar BFGTOEU (Big Friendly Guide to the European Union) voorbij, met plaquettes en zilveren tags voor de geweldige leerkrachten die aan het programma hebben meegedaan in dit zware inhaaljaar na twee jaar pandemie. Wij zijn onze fantastische gemeenschap van leerkrachten @bfgtoeu.com erg dankbaar!

We ontwikkelen ook toolkits voor het secundair onderwijs: bekijk ons TikTok-account @DABtheEU (Discuss, Argue, Build the EU).

Alle activiteiten vinden plaats dankzij de Jean Monnet-leerstoel voor actief Europees burgerschap en opleiding van leerkrachten.”

Bijzonderheden

Datum publicatie
28 november 2022
Auteur
Directoraat-generaal Communicatie
Type of content
News