Glavni sadržaj
Learning corner
Novinski članak28. studenoga 2022.Glavna uprava za komunikacije

Nova financijska sredstva za škole i pružatelje obrazovnih usluga za učitelje i nastavnike u okviru programa Jean Monnet

Novim skupom aktivnosti Jean Monnet za škole omogućit će se učiteljima i nastavnicima te ustanovama za njihovo osposobljavanje da se prijave za financiranje kako bi poučavali o EU-u u zemljama sudionicama programa Erasmus+.

""

Najnoviji poziv na podnošenje prijedloga Jean Monnet za 2023., objavljen u okviru Vodiča kroz program Erasmus+ za 2023., sadržava sljedeće aktivnosti osmišljene posebno za potporu školama:

Rok za prijavu

Rok za podnošenje prijedloga je 14. veljače 2023.

Na prethodno navedenim poveznicama možete dobiti više informacija o tome kako se prijaviti.

Trebate inspiraciju?

  • Pročitajte brošuru o učenju o EU-u u školi u kojoj se navode svjedočanstva nastavnika i učenika (dostupna na svim jezicima EU-a) i posjetite „Kutak za učenje”, koji sadržava mnoštvo materijala za učenje, poučavanje i povezivanje, za razne dobne skupine, na svim jezicima.
  • Dr. Emmanuelle Schön Quinlivan, jedna od prvih korisnica bespovratnih sredstava za osposobljavanje učitelja i nastavnika, izjavila je:

Još jednu godinu BFGTOEU-a (Big Friendly Guide to the European Union) privodimo kraju dodjelom plaketa i medalja učiteljima i nastavnicima koji su sudjelovali u programu tijekom vrlo izazovne godine u kojoj je trebalo nadoknaditi propušteno nakon dvije godine pandemije. Izuzetno smo zahvalni našoj izvrsnoj zajednici učitelja i nastavnika. www.bfgtoeu.com

Razvijamo i alate na sekundarnoj razini; više o našem programu potražite na TikToku: DABtheEU (Discuss, Argue, Build the EU).

Sve su aktivnosti provedene zahvaljujući potpori Katedre Jean Monnet za aktivno europsko građanstvo i osposobljavanje učitelja i nastavnika.

Pojedinosti

Datum objave
28. studenoga 2022.
Autor
Glavna uprava za komunikacije
Type of content
News