Siirry pääsisältöön
Learning corner
Uutisartikkeli28. marraskuuta 2022Viestinnän pääosasto

Uusia rahoitusmahdollisuuksia kouluille ja opettajankoulutuslaitoksille Jean Monnet -toimista

Erasmus+ -ohjelmamaiden opettajat ja opettajankoulutuslaitokset voivat nyt hakea rahoitusta EU-aiheiseen opetukseen uusista Jean Monnet -toimista

""

Viimeisin vuoden 2023 Jean Monnet -haku, joka julkaistiin osana vuoden 2023 Erasmus+ -ohjelmaopasta, sisältää seuraavat erityisesti oppilaitoksille suunnatut toimet:

Hakuaika

Hakemukset on jätettävä viimeistään 14.2.2023.

Lisätietoa saa yllä olevien linkkien kautta.

Tutustu aiempiin hankkeisiin – voit saada niistä uusia ideoita

  • Opi EU:sta koulussa -julkaisussa opettajat ja oppilaat kertovat aiemmista hankkeista. Julkaisu on saatavilla kaikilla virallisilla EU-kielillä. Myös Oppisopessa on monenlaista EU:hun liittyvää oppimateriaalia, jota voi hyödyntää ideoinnissa.
  • Emmanuelle Schön Quinlivan, joka on yksi ensimmäisistä opettajankoulutukseen liittyvän tuen saajista, on yhteistyössä opettajien kanssa kehittänyt alakouluikäisten EU-tietoutta ja itsenäistä ajattelua edistävän ohjelman. Hän kertoo hankkeestaan seuraavasti:

BFGTOEU-ohjelman (Big Friendly Guide to the EU) toimintavuosi on päättymässä, ja laadimme parhaillaan osallistumistodistuksia opettajille, jotka pandemian jälkimaininkien keskelläkin ovat olleet innolla mukana. Olemme todella kiitollisia upeasta www.bfgtoeu.com-opettajayhteisöstä.

Kehitämme myös yläkoulujen oppilaille sopivaa aineistoa, ja siitä kiinnostuneiden kannattaa tutustua DABtheEU-ohjelmamme (Discuss, Argue, Build the EU) TikTok-tiliin.

Kaikki tämä toiminta on mahdollista unionin aktiivista kansalaisuutta ja opettajankoulutusta edistävän Jean Monnet -rahoituksen avulla.”

Tiedot

Julkaisupäivä
28. marraskuuta 2022
Laatija
Viestinnän pääosasto
Type of content
News