Направо към основното съдържание
Learning corner
Новинарска статия28 Hоември 2022 г.Генерална дирекция „Комуникации“

Ново финансиране за училища и доставчици на обучение за учители по инициативата „Жан Моне“

Нов набор от действия по инициативата „Жан Моне“ за училищата ще позволи на учителите и институциите за обучение на учители да кандидатстват за финансиране, за да преподават за ЕС в държавите по програмата „Еразъм+“.

""

Последната покана по инициативата „Жан Моне“ за 2023 г., публикувана като част от ръководството за програма „Еразъм+“ за 2023 г., съдържа следните действия в подкрепа на училищата:

Краен срок за кандидатстване

Крайният срок за представяне на предложение е 14 февруари 2023 г.

Посетете съответните страници за всяка от горните връзки, за да разберете как да кандидатствате за това действие, оформящо възгледите на гражданите.

Нуждаете се от вдъхновение?

  • Вижте брошурата „Обучение за ЕС в училище“, съдържаща разкази на учители и ученици (достъпни на всички езици на ЕС) и Кът за обучение за ЕС, която съдържа и множество материали — специфични за възрастта, на всички езици, за учене, преподаване и свързване.
  • По-долу е представен цитат от д-р Еманюел Шьон Куинливан, един от първите бенефициери на безвъзмездни средства за обучение на учители:

Приключваме още една година на BFGTOEU със значки и сребърни отличия за невероятните учители, които преминаха през програмата през тази толкова трудна година на наваксване на две години пандемия. Наистина сме благодарни на нашата фантастична общност от учители. www.bfgtoeu.com

И накрая, докато разработваме набори от инструменти за средно ниво, вижте нашата програма в профила ни в TikTok: DABtheEU. (Discuss, Argue, Build the EU).

Всички дейности се провеждат благодарение на катедрата „Жан Моне“ за активно европейско гражданство и безвъзмездни средства за обучение на учители.

Данни

Дата на публикуване
28 Hоември 2022 г.
Автор
Генерална дирекция „Комуникации“
Type of content
News