Ugrás a fő tartalomra
Learning corner
Sajtócikk2022. november 28.Kommunikációs Főigazgatóság

Újabb források iskolák és tanárképzést nyújtó szolgáltatók számára a Jean Monnet tevékenységek keretében

Az iskoláknak szóló új Jean Monnet tevékenységek keretében a tanárok és a tanárképző intézmények finanszírozásra pályázhatnak abból a célból, hogy európai uniós témákban oktassanak az Erasmus+ programban részt vevő országokban.

""

A legutóbbi – 2023-as – Jean Monnet pályázati felhívás, amely a 2023. évi Erasmus+-programkalauzban jelent meg, a következő, kifejezetten az iskolák támogatására irányuló tevékenységeket tartalmazza:

Pályázati határidő

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. február 14.

A fenti linkeken megnyíló oldalak részletes információkkal szolgálnak arról, hogyan lehet ezekre a polgári tudatot és szerepvállalást ösztönző tevékenységekre pályázni.

Inspirációra van szüksége?

  • Lapozza fel Az európai uniós ismeretek iskolai elsajátítása című kiadványt, mely tanárok és tanulók személyes beszámolóit adja közre (az EU összes hivatalos nyelvén). Érdemes ellátogatnia a Tanulósarok nevű uniós webhelyre is, amely számos – életkor-specifikus, az EU összes hivatalos nyelvén elérhető – anyagot tartalmaz tanuláshoz, tanításhoz és hálózatépítéshez.
  • Az alábbiakban Dr. Emmanuelle Schön Quinlivan szavait idézzük, aki az elsők között részesült tanárképzési ösztöndíjban:

„Újabb sikeres évet zárunk a BFGTOEU (Big Friendly Guide to the European Union) program történetében. Most adjuk át a plaketteket és más emléktárgyakat azoknak a csodálatos tanároknak, akik vállalták, hogy részt vesznek a programban ebben a nehéz évben, amely a koronavírus-járvány két éve után a felzárkózás jegyében telt. Őszintén hálásak vagyunk ennek a fantasztikus tanári közösségnek!

Jelenleg középiskolai oktatásban hasznosítható eszköztárakat dolgozunk ki. Tekintse meg Ön is a programunkról szóló TikTok-videókat: DABtheEU (Discuss, Argue, Build the EU).

A tevékenységek az aktív európai polgári szerepvállalással és tanárképzéssel foglalkozó Jean Monnet professzúrának köszönhetően valósulnak meg.”

Leírás

Közzététel dátuma
2022. november 28.
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság
Type of content
News