Gå direkt till innehållet
Learning corner
Nyhetsartikel28 november 2022Generaldirektoratet för kommunikation

Jean Monnet-insatserna – ny chans att söka pengar till EU-undervisning

Tack vare en ny omgång Jean Monnet-insatser för skolor kan lärare och lärarhögskolor ansöka om finansiering för att undervisa om EU i länder som deltar i Erasmus+.

""

Den senaste ansökningsomgången för Jean Monnet-projekt 2023, som publicerades i programhandledningen för Erasmus+ 2023, omfattar följande insatser:

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är den 14 februari 2023.

Klicka på länkarna ovan för att se hur du söker.

Behöver du inspiration?

  • Läs broschyren Lär dig mer om EU i skolan där lärare och elever berättar om EU-undervisningen (finns på alla EU-språk). I Elev- och lärarhörnan finns också mycket material för olika åldrar på alla språk för att lära, undervisa och samverka.
  • Emmanuelle Schön Quinlivan var en av de första som fick lärarutbildningsbidrag:

”Vi håller på att avsluta ytterligare ett år med undervisningsprogrammet BFGTOEU (Big Friendly Guide to the European Union) med utmärkelser till de fantastiska lärare som jobbat med programmet under det här tuffa året då de fick ta igen det de förlorat under de två pandemiåren. Vi är verkligen tacksamma för våra otroliga lärare.

Vi tar fram verktyg för högstadiet och gymnasiet och kan tipsa om vårt Tiktok-konto för vårt program DABtheEU (Discuss, Argue, Build the EU).

Verksamheten finansieras med hjälp av bidraget från Jean Monnet-professuren för aktivt europeiskt medborgarskap och lärarutbildning.”

Översikt

Publiceringsdatum
28 november 2022
Upphovsman
Generaldirektoratet för kommunikation
Type of content
News