Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Learning corner
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Νοεμβρίου 2022Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας

Νέα χρηματοδότηση για σχολεία και για παρόχους κατάρτισης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο των δράσεων Jean Monnet

Ένα νέο σύνολο δράσεων Jean Monnet για σχολεία θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και σε ιδρύματα κατάρτισης εκπαιδευτικών να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης ώστε να διδάξουν σχετικά με την ΕΕ σε χώρες του προγράμματος Erasmus+.

""

Η τελευταία πρόσκληση υποβολής προτάσεων Jean Monnet του 2023, η οποία δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο του οδηγού του προγράμματος Erasmus+ 2023, περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις ειδικά για τη στήριξη των σχολείων:

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων λήγει στις 14 Φεβρουαρίου 2023.

Οι ανωτέρω σύνδεσμοι οδηγούν στις αντίστοιχες σελίδες με πληροφορίες για το πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στις παραπάνω δράσεις.

Χρειάζεστε μήπως έμπνευση;

  • Ρίξτε μια ματιά στα φυλλάδια «Μαθαίνοντας για την ΕΕ στο σχολείο» στο οποίο θα βρείτε μαρτυρίες από εκπαιδευτικούς και μαθητές (διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ) και «Γωνιά μάθησης της ΕΕ» με υλικό ανά ηλικία, σε όλες τις γλώσσες, για τη μάθηση, τη διδασκαλία και τη σύνδεση.
  • Ακολουθεί απόσπασμα της Δρ. Emmanuelle Schön Quinlivan, μίας από τις πρώτες υποτρόφους κατάρτισης εκπαιδευτικών:

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ένα ακόμη έτος BFGTOEU με τις πλακέτες και τα μετάλλια για τα εκπληκτικά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σε ένα τόσο δύσκολο έτος, κατά το οποίο έπρεπε να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος ύστερα από δύο έτη πανδημίας. Τους είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. www.bfgtoeu.com

Τέλος, καθώς αναπτύσσουμε εργαλειοθήκες σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ρίξτε μια ματιά στον λογαριασμό του προγράμματός μας στο TikTok: DABtheEU. (Discuss, Argue, Build the EU).

Όλες οι δραστηριότητες οργανώνονται με την υποτροφία της έδρας Jean Monnet για την ενεργό συμμετοχή του ευρωπαίου πολίτη και την κατάρτιση εκπαιδευτικών.»

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Type of content
News