Skip to main content
Learning corner
Meddelelse30 November 2022Generaldirektoratet for Kommunikation

Skolebusser til ukrainske børn

Uddannelse er vigtig for vores fremtid. Det vurderes, at 5,7 millioner børn i skolealderen i Ukraine er blevet påvirket af Ruslands uberettigede aggression, og tusindvis af skoler og faciliteter er blevet beskadiget. 

School buses ready to leave for Ukraine
©Janne Savon, 2022

Uddannelse er vigtig for vores fremtid. Det vurderes, at 5,7 millioner børn i skolealderen i Ukraine er blevet påvirket af Ruslands uberettigede aggression, og tusindvis af skoler og faciliteter er blevet beskadiget. For disse børn er sikker adgang til skolen altafgørende, da det giver dem en følelse af normaltilstand og er essentiel for deres velfærd og fremtid.

På trods af ødelæggelser og ofre ser ukrainere på fremtiden med tiltro og håb. Og denne fremtid begynder med at sikre, at skolerne er åbne, og at børn kan gå i skole. Da mange skoler er blevet beskadiget, skal mange børn nu rejse betydelige afstande til skoler langt fra deres hjem.

For at hjælpe med at gøre dette muligt opfordrer Europa-Kommissionen offentlige og private enheder i og uden for EU til at forene deres kræfter og vise solidaritet ved at donere de busser, der er nødvendige for at kunne bringe ukrainske børn sikkert tilbage i skolen.

Kender du en offentlig enhed eller en privat virksomhed, som kan donere en bus? Få dem til at følge linket, og se, hvordan de kan hjælpe.

Detaljer

Publikationsdato
30 November 2022
Forfatter
Generaldirektoratet for Kommunikation