Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Learning corner
Ανακοίνωση30 Νοεμβρίου 2022Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας

Σχολικά λεωφορεία για παιδιά από την Ουκρανία

Η εκπαίδευση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του μέλλοντός μας. Εκτιμάται ότι στην Ουκρανία 5,7 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν πληγεί από την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας και χιλιάδες σχολεία και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημίες. 

""
©Janne Savon, 2022

Η εκπαίδευση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του μέλλοντός μας. Εκτιμάται ότι στην Ουκρανία 5,7 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν πληγεί από την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας και χιλιάδες σχολεία και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημίες. Για τα παιδιά αυτά η ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο είναι υψίστης σημασίας, καθώς τους δίνει μια αίσθηση ομαλότητας και είναι απαραίτητη για την ευημερία και το μέλλον τους.

Παρά τις καταστροφές και τις θυσίες, οι Ουκρανοί προσβλέπουν στο μέλλον με εμπιστοσύνη και ελπίδα. Διασφαλίζοντας ότι τα σχολεία είναι ανοικτά και ότι τα παιδιά μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο αποτελεί εγγύηση για το μέλλον τους. Καθώς πολλά σχολικά κτήρια έχουν υποστεί ζημιές, πολλά παιδιά πρέπει πλέον να διανύουν σημαντικές αποστάσεις για να πάνε σε σχολεία πολύ μακριά από το σπίτι τους.

Για να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εντός και εκτός ΕΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επιδείξουν αλληλεγγύη, δωρίζοντας λεωφορεία που είναι απαραίτητα για την ασφαλή μεταφορά στο σχολείο των παιδιών στην Ουκρανία.

Γνωρίζετε κάποιο δημόσιο φορέα ή ιδιωτική εταιρεία που θα μπορούσε να δωρίσει λεωφορείο; Καλέστε τους να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο και να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας