Gå direkt till innehållet
Learning corner
Nyhet30 november 2022Generaldirektoratet för kommunikationLästid: 1 min

Skolbussar till ukrainska barn

Utbildning är viktigt för vår framtid. Man beräknar att 5,7 miljoner skolbarn i Ukraina har drabbats av Rysslands oberättigade militära angrepp och att tusentals skolor och lokaler har skadats. 

""
©Janne Savon, 2022

Utbildning är viktigt för vår framtid. Man beräknar att 5,7 miljoner skolbarn i Ukraina har drabbats av Rysslands oberättigade militära angrepp och att tusentals skolor och lokaler har skadats. För de här barnen är det viktigt att kunna ta sig till skolan på ett säkert sätt. Det ger dem en känsla av normalitet och det är viktigt för hur de mår och för deras framtid.

Trots förstörelse och uppoffringar ser ukrainarna på framtiden med tillförsikt och hopp. Och framtiden börjar med att se till att skolorna är öppna och att barnen kan ta sig dit. Eftersom många skolor har förstörts har många barn en lång väg till en skola som ligger en bra bit hemifrån.

För att hjälpa barnen att komma till skolan uppmanar EU-kommissionen offentliga och privata aktörer i och utanför EU att gå samman och visa solidaritet genom att donera bussar så att barnen kan återvända till skolan på ett säkert sätt.

Känner du till någon offentlig aktör eller något privat företag som skulle kunna donera en buss? Säg till dem att läsa mer om hur de kan hjälpa till!

Översikt

Publiceringsdatum
30 november 2022
Upphovsman
Generaldirektoratet för kommunikation