Direct la conținutul principal
Learning corner
Anunț30 noiembrie 2022Direcția Generală Comunicare1 min de lectură

Autobuze școlare pentru copiii ucraineni

Educația este piatra de temelie a viitorului nostru. Se estimează că, în Ucraina, 5,7 milioane de copii de vârstă școlară au fost afectați de agresiunea nejustificată a Rusiei și că mii de școli și facilități pentru copii au fost avariate. 

""
©Janne Savon, 2022

Educația este piatra de temelie a viitorului nostru. Se estimează că, în Ucraina, 5,7 milioane de copii de vârstă școlară au fost afectați de agresiunea nejustificată a Rusiei și că mii de școli și facilități pentru copii au fost avariate. Pentru acești copii, accesul sigur la școală este extrem de important, deoarece le creează un sentiment al normalității și este esențial pentru bunăstarea și viitorul lor.

În ciuda distrugerilor și a sacrificiilor, ucrainenii privesc spre viitor cu încredere și speranță. Dar pentru ca acest viitor să poată deveni realitate, școlile trebuie să rămână deschise, iar copiii să aibă acces la ele. Întrucât o mare parte din școli au fost grav deteriorate, mulți copii trebuie acum să parcurgă distanțe mari pentru a merge la școli aflate departe de casele lor.

Pentru a le veni în ajutor, Comisia Europeană face apel la entitățile publice și private din UE și din afara acesteia să își unească forțele și să dea dovadă de solidaritate, donând autobuze care să îi ducă pe copiii ucraineni la școală în condiții de siguranță.

Cunoașteți entități publice sau companii private care ar putea dona un autobuz? Invitați-le să acceseze acest link pentru a afla cum pot ajuta!

Detalii

Data publicării
30 noiembrie 2022
Autor
Direcția Generală Comunicare