Siirry pääsisältöön
Learning corner
Ennakkouutinen30. marraskuuta 2022Viestinnän pääosastoArvioitu lukuaika: 1 min

Koulubusseja Ukrainaan

Koulutus on tulevaisuuden perusta. Arviolta 5,7 miljoonaa kouluikäistä ukrainalaislasta on joutunut kärsimään Venäjän hyökkäyssodasta, ja tuhannet koulurakennukset ovat vaurioituneet pommituksissa. 

""
©Janne Savon, 2022

Koulutus on tulevaisuuden perusta. Arviolta 5,7 miljoonaa kouluikäistä ukrainalaislasta on joutunut kärsimään Venäjän hyökkäyssodasta, ja tuhannet koulurakennukset ovat vaurioituneet pommituksissa. Lasten olisi kuitenkin voitava jatkaa koulunkäyntiä, sillä kouluun paluu antaa tunteen arjen ja elämän jatkuvuudesta, mikä on olennaisen tärkeää heidän hyvinvoinnilleen.

Sodan aiheuttamista tuhoista ja uhrauksista huolimatta ukrainalaiset suhtautuvat tulevaisuuteen luottavaisesti ja toiveikkaasti. Juuri tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että koulut jatkavat toimintaansa ja että lapset voivat käydä koulua. Koska monet koulurakennukset ovat vaurioituneet sodassa, koulumatkat ovat paikoin pidentyneet huomattavasti.

Jotta lapset pääsisivät kouluun, Euroopan komissio pyytää nyt julkisia ja yksityisiä tahoja EU:ssa ja sen ulkopuolella lahjoittamaan Ukrainaan busseja, joilla koulukuljetuksia voidaan hoitaa turvallisesti.

Tiedätkö julkisia tahoja tai yksityisiä yrityksiä, jotka voisivat lahjoittaa busseja? Kerro niille komission kampanjasta!

Tiedot

Julkaisupäivä
30. marraskuuta 2022
Laatija
Viestinnän pääosasto