Skip to main content
Zastava Europske unije Zastava Europske unije
Learning corner
Priopćenje30 studeni 2022Glavna uprava za komunikacije

Školski autobusi za ukrajinsku djecu

Obrazovanje je temelj budućnosti. Procjenjuje se da je 5,7 milijuna djece školske dobi u Ukrajini pogođeno neopravdanom ruskom agresijom te da su tisuće škola i objekata oštećene. 

School buses ready to leave for Ukraine
©Janne Savon, 2022

Obrazovanje je temelj budućnosti. Procjenjuje se da je 5,7 milijuna djece školske dobi u Ukrajini pogođeno neopravdanom ruskom agresijom te da su tisuće škola i objekata oštećene. Za njih je siguran pristup školi iznimno važan jer ih podsjeća na normalnu svakodnevnicu i nužan je za njihovu dobrobit i budućnost.

Unatoč razaranju i žrtvama koje su podnijeli, Ukrajinci gaje nadu u sigurnu budućnost. Za osiguranje te budućnosti škole moraju biti otvorene kako bi ih djeca mogla pohađati. Budući da su brojne škole oštećene, mnogo djece sad mora putovati u škole koje su jako udaljene od njihovih domova.

Kako bi im se u tome pomoglo, Europska komisija poziva subjekte iz privatnog i javnog sektora u EU-u i izvan njega da udruže snage i pokažu solidarnost doniranjem autobusa kako bi se djeca u Ukrajini sigurno vratila u škole.

Znate li neki javni subjekt ili privatno poduzeće koje može donirati autobus? Uputite ih na ovu poveznicu s više informacija o mogućnostima pružanja pomoći.

Pojedinosti

Datum objave
30 studeni 2022
Autor
Glavna uprava za komunikacije