Glavni sadržaj
Learning corner
Priopćenje30. studenoga 2022.Glavna uprava za komunikacijePredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Školski autobusi za ukrajinsku djecu

Obrazovanje je temelj budućnosti. Procjenjuje se da je 5,7 milijuna djece školske dobi u Ukrajini pogođeno neopravdanom ruskom agresijom te da su tisuće škola i objekata oštećene. 

""
©Janne Savon, 2022

Obrazovanje je temelj budućnosti. Procjenjuje se da je 5,7 milijuna djece školske dobi u Ukrajini pogođeno neopravdanom ruskom agresijom te da su tisuće škola i objekata oštećene. Za njih je siguran pristup školi iznimno važan jer ih podsjeća na normalnu svakodnevnicu i nužan je za njihovu dobrobit i budućnost.

Unatoč razaranju i žrtvama koje su podnijeli, Ukrajinci gaje nadu u sigurnu budućnost. Za osiguranje te budućnosti škole moraju biti otvorene kako bi ih djeca mogla pohađati. Budući da su brojne škole oštećene, mnogo djece sad mora putovati u škole koje su jako udaljene od njihovih domova.

Kako bi im se u tome pomoglo, Europska komisija poziva subjekte iz privatnog i javnog sektora u EU-u i izvan njega da udruže snage i pokažu solidarnost doniranjem autobusa kako bi se djeca u Ukrajini sigurno vratila u škole.

Znate li neki javni subjekt ili privatno poduzeće koje može donirati autobus? Uputite ih na ovu poveznicu s više informacija o mogućnostima pružanja pomoći.

Pojedinosti

Datum objave
30. studenoga 2022.
Autor
Glavna uprava za komunikacije