Направо към основното съдържание
Learning corner
Известие30 Hоември 2022 г.Генерална дирекция „Комуникации“Време за четене 1 мин

Училищни автобуси за украинските деца

Образованието е важна основа за нашето бъдеще. В Украйна около 5,7 милиона деца в училищна възраст са засегнати от неоправданата агресия на Русия, а хиляди училища и съоръжения са разрушени. 

""
©Janne Savon, 2022

Образованието е важна основа за нашето бъдеще. В Украйна около 5,7 милиона деца в училищна възраст са засегнати от неоправданата агресия на Русия, а хиляди училища и съоръжения са разрушени. За тях безопасният достъп до училище е от първостепенно значение, тъй като им дава усещане за нормалност и е от значение за благосъстоянието и бъдещето им.

Въпреки разрушенията и жертвите украинците очакват бъдещето с увереност и надежда. А бъдещето започва с това да се гарантира, че училищата са отворени и децата могат да ходят на училище. Тъй като много училища са разрушени, много деца трябва да пътуват на значителни разстояния до училища далеч от домовете си.

За да стане това възможно, Европейската комисия призовава публичните и частните субекти в ЕС и извън него да обединят силите си и да проявят солидарност, като дарят автобуси, нужни за безопасното пътуване на украинските деца до училище.

Познавате ли публичен субект или частно дружество, което би могло да дари автобус? Поканете ги да проследят връзката и да видят как могат да помогнат!

Данни

Дата на публикуване
30 Hоември 2022 г.
Автор
Генерална дирекция „Комуникации“