Direct naar de inhoud
Learning corner
Aankondiging nieuws30 november 2022Directoraat-generaal Communicatie

Schoolbussen voor Oekraïense kinderen

Onderwijs is een hoeksteen van onze toekomst. Naar schatting zijn in Oekraïne 5,7 miljoen schoolgaande kinderen getroffen door de ongerechtvaardigde agressie van Rusland en zijn duizenden scholen en faciliteiten beschadigd. 

""
©Janne Savon, 2022

Onderwijs is een hoeksteen van onze toekomst. Naar schatting zijn in Oekraïne 5,7 miljoen schoolgaande kinderen getroffen door de ongerechtvaardigde agressie van Rusland en zijn duizenden scholen en faciliteiten beschadigd. Dat zij veilig naar school kunnen gaan is enorm belangrijk omdat het hen een gevoel van normaliteit geeft en essentieel is voor hun welzijn en toekomst.

Ondanks de verwoestingen en de offers kijken de Oekraïners met vertrouwen en hoop naar de toekomst. Die toekomst begint bij het waarborgen dat scholen open zijn en dat kinderen naar school kunnen gaan. Er zijn zoveel scholen beschadigd dat kinderen nu lange afstanden moeten afleggen naar scholen ver van hun huis.

Om dit mogelijk te maken, roept de Europese Commissie openbare en particuliere entiteiten in de EU en daarbuiten op hun krachten te bundelen en hun solidariteit te tonen door bussen te doneren die essentieel zijn om Oekraïense kinderen veilig weer naar school te brengen.

Kent u overheidsinstanties of particulier bedrijven die een bus zouden kunnen doneren? Nodig hen uit om via deze link te ontdekken hoe zij kunnen helpen!

Bijzonderheden

Datum publicatie
30 november 2022
Auteur
Directoraat-generaal Communicatie