Ugrás a fő tartalomra
Learning corner
Tudósítás2022. november 30.Kommunikációs Főigazgatóság

Iskolabuszok ukrán gyermekek számára

Az oktatás jövőnk záloga. Becslések szerint Ukrajnában 5,7 millió iskoláskorú gyermek életét sújtja Oroszország Ukrajna elleni indokolatlan agressziója, és több ezer iskola és létesítmény rongálódott meg. 

""
©Janne Savon, 2022

Az oktatás jövőnk záloga. Becslések szerint Ukrajnában 5,7 millió iskoláskorú gyermek életét sújtja Oroszország Ukrajna elleni indokolatlan agressziója, és több ezer iskola és létesítmény rongálódott meg. Rendkívül fontos, hogy a gyermekek biztonságban el tudjanak jutni az iskolákba, mert az ott töltött idő alatt úgy érezhetik, életük a rendes kerékvágásban halad, a tanulás pedig nélkülözhetetlen jólétük és jövőjük szempontjából.

A háború okozta pusztítás ellenére az ukránok – bár rengeteg áldozatot kell hozniuk hazájukért – bizakodva és reménykedve tekintenek a jövőbe. A jövőhöz vezető úton akkor tesszük meg az első lépést, ha gondoskodunk arról, hogy a tanítás folytatódjon, és a gyerekek iskolába járhassanak. Mivel számos iskolaépület megsérült, sok gyermek kényszerül arra, hogy a lakóhelyétől nagyon messze járjon iskolába. Ennek során nagy távolságot kell megtenniük.

Az Európai Bizottság ezért arra kéri az Európai Unión belüli és kívüli állami és magánszervezeteket, hogy tegyenek tanúbizonyságot szolidaritásukról, és közös erővel adományozzanak buszokat annak érdekében, hogy az ukrán gyerekek biztonságosan visszatérhessenek az iskolapadokba.

Ha Ön tud olyan állami szervről vagy magáncégről, amely buszokat tudna felajánlani erre a célra, kérjük, vegye fel velük a kapcsolatot, és hívja fel a figyelmüket tájékoztatónkra, amelyből megtudhatják, hogyan segíthetnek.

Leírás

Közzététel dátuma
2022. november 30.
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság